# Promisiunile guvernanților privind remedierea crizei de medicamente se dovedesc a fi aceleași minciuni sfruntate cu care ne obișnuiseră foștii. Vorbe goale, gargară, vom vedea, vom face, vom analiza. Între timp, pacienții cu boli tiroidiene care nu pot trăi fără Euthyrox, plâng pe la farmacii și fac crize de nervi, pe bună dreptate, pentru că acești incapabili, în cârdășie cu șmecherii de pe piața medicamentelor din România, trimit în spital, la balamuc sau la loc cu verdeață tot mai mulți oameni, pentru că aceștia nu își pot cumpăra, de peste trei luni, un medicament vital. Desigur, surse demne de toată încrederea spun că medicamentul există, dar că el ajunge la noi după care este revândut peste hotare, acolo unde costă de trei ori mai mult. Păi cum să nu facă statul profit, cum să nu fure, chiar cu prețul sănătății și vieții bieților români? Că doar asta a făcut mereu! Ceea ce uită cei care ne conduc și pe care îi doare în fund de tot ce mișcă în țara asta – ființă, râu sau ram – este faptul că pedeapsa divină nu iartă. Și vine mereu, e doar o chestiune de timp. Se vor trezi și ei loviți de boală grea, mai devreme sau mai târziu, pentru că, nu-i așa, mereu culegi ceea ce semeni, fără excepție.
# Au apărut cireșele de mai. Comercianții au un simț maxim al exagerărării în ceea ce privește stabilirea prețului, adicătelea kilu’. Decât să dai 150 de lei pe kilogram, mai bine cumperi aur. Cu aurul rămâi, și-i investiție bună!
Scrieti prostii, fara sa fiti informati. Euthyrox nu se fabrica in Romania si prin urmare statul nu are cum sa faca profit de pe urma lui. Pe de alta parte este adevarat ca exista distribuitori care fac rost de acest medicament si il revand apoi (cu profit) la export. Deci nu statul face profit ci firmele unor „baieti destepti” care profita de faptul ca pretul medicamentului in Romania este plafonat la un nivel scazut.
Statul este complice la aceasta crima. Sunt si farmacii de stat implicate in toata nebunia asta, nu-i mai lua apararea. Bataia de joc si vina cea mare de la stat vine, prin lipsa de implicare a autoritatilor, prin lipsa amenzilor ce trebuie aplicate farmaciilor prin autoritatea responsabila- Agentia Medicamentului.
dar cu cat a crescut consumul in februarie-martie?S-au facut si aici stocuri pentru ca s-au dat fara reteta.Doar nu s-au dublat bolnavii intr-o luna
La catena mi a ras in nas farmacista a spus ca avut zilele trecute 20 de pastile. Imaginati va ce mânării se fac, de la granita si pana la raftul farmaciilor! Toti niste haimanale, ca s a umplut si Zalaul de banci si farmacii nu mai ai loc de ei, subt ca un coronavirus, peste tot!!!
14:19 La HelpNet de la Carrefour am luat la inceputul lui mai acest medicament pentru 3 luni la modicul pret de 18 lei.Trebuie urmarit ,sunat iar cand apare trebuie cumparat .E drept ca nu ar trebui dat decat cu reteta de la medic .