Zvonotecă

#Avem copaci, dar ce facem cu frunzele uscate? Zălăuanii care nu aşteaptă un răspuns recurg la metoda veche, dar ilegală: le dau foc. Din această cauză, de municipiul este literalmente înecat în fum, seară de seară. Factorii de răspundere dar și consilierii locali nu au reușit, în cei aproape patru ani de mandat, să propună o soluție viabilă, convenabilă și facilă, venind pe la ședințe cu aceeași gargară ieftină și găunoasă care, în final, nu se traduce în nimic concret. Ședința trece, leafa merge, vorba aceea. O conducere a municipiului incapabilă să ofere, de patru ani, o rezolvare a acestei uriașe probleme, deșeurile vegetale ale celor care stau la casă și care în continuare se strecoară, noaptea ca hoții, știți cum zic, și le aruncă pe unde pot. Bine că avem marile asociații de făcut nimic pe segment de gunoi, oameni plătiți din ban public care nu reușesc niciodată să le ofere zălăuanilor soluții la adevăratele lor probleme. Bine că facem fântâni arteziene, să luăm ochii electoratului, dar la un centru de colectare a deșeurilor vegetale nu ne putem gândi, chiar dacă ar fi și contra unei taxe. Societatea de salubrizare oferă săculeți din plastic ecologic, subțiri și finuți, la preț de 6 lei, în care să-ți poți îndesa munții de frunze și crengi uscate. Ai nevoie de vreo cincisprezece saci dacă locuiești la casă. Mai mult decât atât, îi invităm pe consilierii locali să îndese ei într-un săculeț de 6 lei niște resturi uscate provenite de la copaci, trandafiri sau chiar frunze, iar după aceea să mai poftească anul viitor la un nou mandat, că-i mai votează Han-tătar.

4 Thoughts to “Zvonotecă”

  1. exista solutii, dar pe bani !

    dar primarul Ciunt cum se descurca? si el sta la casa , si are un hactar de gradina !
    luati exemplul lui si nu mai fiti carcotasi !!
    ce v-am glumit !! nu-I asa ? primarul Zalaului, nenea CIUNT nu locuieste in Zalau ! el are casa de peste 10 ani in Criseni ! mai degraba putea fi primar in Criseni, decat in Zalau !
    dar sa revenim
    daca ai casa si ai deseuri vegetale, de constructii, de oricare altele decat menajere, poti solicita la firmele de salubritate un container contra cost !!!
    cei de la bloc platest taxa pentru gunoiul menajer pe nr de personae, iar la casa se plateste la container mic, mare, care dupa cum are chef !
    deci daca esti DOMN si ai casa cu gradina, atunci sigur iti poti permute sa platesti si toate cheltuielile !!!

  2. Anonim

    de ce nu le baga primaria o TAXA, asa este normal, la cei cu gradini, cu spatii verzi, care oricum au deseuri vegetale?
    se poate estima la fiecare metro patru de curte / gradina un cost cu degazarea deseurilor vegetale, se face un program odata pe luna cand poti scoate in fata portii aceste deseuri si vin cei de la ADP/Citadin le ridica si vad ei ce masa fac cu ele
    pe bani orice se poate face
    io nu ced ca firmele din domeniu nu ar fi interest sa ridice deseuri vegetale, contra cost !
    problema este ca cei cu case nu doresc sa plateasca !
    sunt neam prost majoritatea

    1. Anonim

      De ce esti mojic? Cum sa nu vrem sa platim? Luam saci cu 6 lei de la brantner, cate zece, asta face primaria si asociatia d elenesi si profitori ecodez sau cum.dracu se numeste. Daca ar fi o taxa normala sau un centru de colectare asa cum e in orice tara civilizata cum sa nu platim? Dar primaria face fantani cu becuri colorste, bine ca nu pun si muzica la ele.

  3. Anonim

    la noi la bloc, avem tomberoane sub pamant si tot timpul vine unul de la o casa, unul care face curatenie si la late case si le umple, le infunda cu crengi si saci cu iarba cosita si frunze !

Leave a Comment