#Mai marii unor crâşme din buricul târgului ar putea pune mâna, din când în când, pe cartea de gramatică, măcar cât să poată încropi lista cu meniurile pe care le au la dispoziţie clienţii. Nu de alta, dar te trezeşti că stai ca boul la poarta nouă încercând să-ţi dai seama ce mama naibii or fi alea „fâşi de pui”!
#Rămânând în zona crâşmelor şi restaurantelor centrale, nu putem să nu-i tragem de urechi şi să le batem obrazul ospătarilor care, fără pic de neruşinare, îţi umflă nota de plată, şi te tratează cu dispreţ pentru că ai îndrăznit să le dai de lucru hăpt în sfânta duminică, zi în care numai ei, oropsiţii sorţii, lucrează.
cu denumirile e clasica deja ; exemple ca : grefuit (in loc de grapefruit) , lebar (leberwurst) , cremes ( cremsnit) , senvis ( sandwich) etc. sunt destul de deranjante si , din pacate , des intalnite , chiar in localuri cu pretentii …