# În minunatul nostru municipiu, reşedinţă de judeţ, dacă băncile şi bisericile pot fi întâlnite la fiecare colţ de stradă, în ultima perioadă, pe marginea singurului bulevard din Sălaj au început să răsară tot mai multe semafoare, de parcă nu erau suficiente cele vechi. În afara faptului că deja au ajuns să ne agaseze privirea, amplasate din 50 în 50 de metri, semafoarele fac praf tot traficul din oraş. Şi asta din considerentul că pietonii şi-ar rupe pantofii dacă ar mai face câţiva metri în plus pentru a ajunge la următoarea trecere de pietoni. Însă, pe cine mai interesează acest aspect, în condiţiile în care cineva trebuie să-şi ia comisionul din vânzarea acestor aparate?

# La ce preţuri exorbitante au plasat comercianţii în piaţă, în scurt timp vor rămâne cu ochii în soare. Se plâng că nu-şi vând ditamai căpşunele de 20 de lei şi cireşele de zeci de lei, că doar ce mai, am ieşit din criză. Baiu-i că te apucă toate damblalele când te gândeşti că azi mâine ne vom scobi prin buzunare după un codru de pâine. Ce mai, carne, pită, fructe mai scumpe, facturi exorbitante la utilităţi… ne crizăm iarăşi…

# Iar dacă tot suntem la capitolul piaţă, apoi taman ca la piaţă muncesc meseriaşii ce toarnă asfaltul în noul spaţiu în care vor vinde pieţarii. Ca în vremurile demult apuse, dar exact în stil românesc, aruncă lopeţi de astfalt direct peste prundul din drum. Nu-i de mirare că peste o zi, două răsar (în loc de fructe şi legume) doar gropile.

Leave a Comment