* La o sectie de votare de ieri, pe Valea Somesului, totul se petrecea ca in poveste: un gard sta sa se inhaie si sa blocheze intrarea, un catel sta la umbra lui si 90 la suta dintre alegatori treceau pe la birtul comunal, sa se hidrateze ori, poate, ca sa se intareasca pentru ce va sa vina. Pai da, credem si noi ca e nevoie de intaritoare pentru asa ceva si i-am fi inteles pe bietii oameni si de veneau la votare cu niste sprijinitori de lemn.

* Am vazut ca se schimba florile in rondouri, prin munitipiu. Extrabine, mirific, dar baiul e ca, odata cu schimbarea, nimeni nu le toarna si doua, trei cani de apa, cat sa nu lesine si sa se usuce pe caldurile astea. Asa uscate, is numai bune de cosit si de pus in iesle la Joiana. Sigur gasim una infometata prin colturile Ortelecului.

* La un post de politie cu fildru, adica filtru, nu se pot deschide ferestrele ca ingheata agentii de frig, ziua in amiaza mare. Asa ca stau si nadusesc toti inauntru si ii ametesc cu duhoarea si pe cei care intra prin sediu. Probabil e noua tehnica de invaluire chiar si a celor ce ar vrea sa-si tina capul pe umeri, ca altfel nu ne explicam.

Leave a Comment