# Vine, vine primavara. Aproape ca ne cade bine la stomac si ne unge pe suflet chestia asta, daca nu ar veni cu tantari cu tot, scosi din amorteala de prin beciuri si cocotati de pe acum prin cele apartamente din Zalau. Primaria canta inainte de Paste ca se face deratizare si dezinsectie. No bine, se face, se face, dar sa simtim si noi!

# Mare imbulzeala mare, la una din bisericile de pe dealul din Zalau, ca numai se calcau domnii cu domnucale pe varful ciubotelor si nu stiau cum sa-si muste limba, sa nu le scape cate una necurata taman in noaptea de Inviere. Dar sa vedeti ca asta nu-i tot si nu-i cel mai rau. Baiul al mare a fost ca la impartirea de prescura sfintita s-o napustit credinciosii ca fiarele, de ziceai ca-i manau de la spate arhanghelii cu biciul, sa devina mai cuviosi si mai miei ai lui Dumnezeu. Be-he-heee, ca nu ne-am dat seama daca i-o scos din spiritul de turma sau nu.

# Tat animaliera si povestea asta, doar ca se intampla de sarbatori in Sanmi-haiu Almasului. In satul asta plin de magari si magarite, un jurnalist isi conducea catingan motorul pe drum, inapoia unui atelaj cu un cal. Cand sa intre automobilul in depasire, ce sa vezi? Numai ce scoate calul un limboc de sapte coti si ii trage o pupaceala savanta si frantuzeasca pe capota, de urmele de saliva se mai vad si azi. I-haaaa, de parca am, fi in Texas, nu alta!

Leave a Comment