n plin an electoral, dasteptii astia de la Bucuresti, in majoritatea lor mitici cu acte in regula, au accelerat procesul de biciuire a spinarii romanului, prin impunerea de noi taxe. De fapt, ii vorba de taxe peste taxe, astfel incat din aceasta incrucisare nefericita nu poate sa puiasca decat o alta taxa, pe care i-o vom baga pe gat lu nenea Calin atunci cand o sa-i fie lumea mai draga. Adica la viitoarele alegeri. Sac!

O pseudo-brutarie loco s-a gandit de vreo o suta de ori pana sa ia decizia ca toate prajiturile care nu se vand prin buticurile Zalaului sa fie transformate in hrana pentru porci. Cum vanzarile produselor morarite si, apoi, panificate a inceput sa scartaie, afacerea cu grohaitorii parea destul de infloritoare. Si toate acestea spre disperarea locatarilor din blocurile ANL care s-au construit in Bradet, chiriasii fiind obligati sa inhaleze, ori de cate ori scot nasul pe geam, mireasma produsa de obezele patrupede. Daca acum ti-e greu sa treci prin zona respectiva, nu vreau sa-mi imaginez cum va fi la vara.

De aproape 19 ani, constientizez zilnic ca raiul bisnitului s-a nascut la Zalau. Daca in alte orase ale tarii, schimbatorii clandestini de valuta isi duc veacul prin subteranele urbei, mereu vanati de politisti, la noi, regulile jocului sunt taman pe invers. In plin buricul targului, mai bine spus in Zona 0 a Zalaului, cloncanind seminte si comunicand prin onomatopee, gesturi si injuraturi pe care doar ei le pot reproduce, acesti bisnitari iti zugravesc adevarata realitate a orasului in care traim. Cu alte cuvinte, dupa cum stau lucrurile, putem spune fara sa gresim ca baietii astia lucreaza mana in mana cu politia si autoritatile. Altfel, nu imi pot imagina motivele pentru care o astfel de activitate, ilegala pana la lacrimi, se desfasoara cu nesimtire in vazul tuturor celorlalti care sunt obligati sa respecte legea…

Mare eroare, mare… In numarul de ieri al ziarului, editorialul parea a fi conceput si, totodata, semnat de Sebastian Olaru. Cum ziua de creatie a colegului nostru este cu totul alta, revenim cu, speram, o ultima erata la acest capitol, prin care informam populatia cititoare de editoriale ca, in ziua cu pricina, opiniile publicate la rubrica Editorial i-au apartinut lui Daniel Sauca. No, bine, cum cine nu munceste, nu greseste, cerem scuze tuturor, si spor la gandire!

Leave a Comment