Zălăuanul Rareş Bălean, la Campionatul Balcanic de volei

Căpitanul echipei de volei – speranţe de la CSS Zalău a fost convocat la naţionala României cu care va participa în perioada 1 – 3 august la Campionatul Balcanic din Bulgaria

Pe adresa Clubului Sportiv Şcolar Zalău a ajuns în cursul zilei de ieri o convocare la lotul naţional de volei – speranţe al României, pentru voleibalistul Rareş Bălean. Voleibalistul este căpitanul echipei de speranţe de la CSS Zalău, cu care s-a clasat în acest an pe locul şapte la turneul final din cadrul Campionatului Naţional. Rareş Bălean a început voleiul în urmă cu patru ani, iar în urmă cu trei ani a devenit cu echipa clubului campion naţional la minivolei. Un aport deosebit la această convocare îl are şi antrenorul grupei de speranţe de la CSS Zalău, Dan Onuţe, care se ocupă de trei ani de această echipă.
Rareş Bălean se va prezenta la lotul naţional sâmbătă după-amiaza, reunirea lotului fiind programată la Buzău. Antrenorul principal al echipei naţionale de volei – speranţe, Daniel Săvoiu, ne-a dezvăluit că este pentru prima dată când se formează un lot naţional de speranţe, tot în premieră fiind organizat şi Campionatul Balcanic la această categorie de vârstă. Reprezentativa pregătită de Daniel Săvoiu şi Georgiana Constantin va vea la început în componenţă între 22 şi 24 de voleibalişti, însă la Campionatul Balcanic din Kazanlîk. „Şi pentru mine va fi o experienţă nouă, pentru că am mai pregătit doar echipe de juniori şi cadeţi. Acest lot se va întruni pentru prima dată în acest an. Tot pentru prima dată va fi organizat şi Campionatul Balcanic la această categorie de vârstă”, ne-a declarat antrenorul lotului naţional de speranţe, Daniel Savoiu.
În mod normal, la un Campionat Balcanic ar trebui să participe nouă reprezentative, dar, având în vedere că în acest an va avea loc prima ediţie, şi-au anunţat prezenţa doar patru echipe: România, Bulgaria, Serbia şi Macedonia.

Marius Morar

Leave a Comment