Zălăuanii de la Taekwondo, pe podium la Campionatul Naţional

Clubul Sportiv Taekwondo Zalău a participat cu patru sportivi la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de taekwondo, de la Braşov, în total, fiind prezenţi 230 de sportivi de la 19 cluburi din România.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute de juniorul Ionuţ Hendea şi Diana Câmpean, sportivă ce evoluează la seniori.
Hendea a concurat la categoria (-48 kilograme), câştigând trei meciuri până să obţină titlul naţional. În primul meci, sportivul zălăuan a învins categoric la puncte, cu scorul de 12 – 3, un sportiv de la Phoenix Miercurea Ciuc, iar în al doilea meci, s-a impus la o diferenţă de trei puncte în faţa unui sportiv de la CS Dunărea Galaţi.
În finală, Hendea a întâlnit, din nou, un sportiv de la Phoenix Miercurea Ciuc, pe care l-a învins clar, la o diferenţă de şapte puncte, 15 – 8.
Tot la juniori, Răzvan Ilea (cat. -55 kg), care s-a aflat la prima competiţie oficială din carieră, a devenit vicecampion naţional. Acesta a câştigat două meciuri, al doilea chiar prin KO, pierzând la limită finala, 11 – 12 în faţa unui sportiv de la Instinct Bucureşti.
După o pauză de zece ani, Diana Câmpean (cat. -49 kg) a revenit pe tatami, având chiar o evoluţie foarte bună, ceea ce i-a şi adus titlul naţional. Zălăuanca s-a calificat direct în semifinală, unde a învins cu scorul de 9 – 7 o sportivă de la Dinamo. În finală s-a impus şi mai categoric, 17 – 12, având o adversară de la CS Dunărea Galaţi.
Alături de Diana Câmpean, la seniori a concurat şi instructorul clubului, Alin Marian, însă acesta l-a întâlnit încă din primul meci pe cel care avea să devină campion naţional, pierzând în faţa sportivului de la Black Widow Bucureşti.
Următoarele competiţii pentru sportivii de la CS Taekwondo Zalău sunt programate la finalul acestei luni, Campionatul Naţional şi Cupa Botoşani.
Alin Marian a ţinut să mulţumească pe această cale conducerii Şcolii Generale „Iuliu Maniu” Zalău, care pune la dispoziţia clubului sala de sport, pentru desfăşurarea antrenamentelor.

 

Leave a Comment