Zălăuanii au făcut legea la Memorialul „Ioan Cioran”

Ediţia din acest an a Memorialului „Ioan Cioran” la tenis de câmp a adunat la start aproape 40 de sportivi din Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, Sighetu Marmaţiei, Alba-Iulia şi Zalău. În acest an, competiţia s-a desfăşurat pe echipe, Federaţia Română de Tenis organizând în fiecare an o acţiune în care, timp de două săptămâni, în toată ţara au loc turnee pe echipe pentru a omogeniza şi a se practica cât mai mult jocul de dublu. Concursul s-a organizat la cinci categorii de vârstă – 10 ani, 12 ani şi 16 ani băieţi, 10 ani şi 16 ani fete şi, având în vedere că nu au fost foarte mulţi participanţi, meciurile s-au jucat în sistem „şah”.

Zălăuanii au obţinut rezultate bune la categoriile la care au participat. Cuplul format din Eric Verdeş şi Ştefan Teglaş clasându-se pe poziţia secundă la categoria 10 ani băieţi, în timp ce la aceeaşi categorie, dar la feminin, primele două locuri au fost ocupate de zălăuancele Carmina Dragoş, Paula Pal, Carla Guia şi Ioan Lung. Rezultatele au fost şi mai bune la categoria 16 ani feminin, podiumul fiind alcătuit doar din tenismene de la CSM Zalău. Echipa alcătuită din Mara Ruzici şi Kiraly Iris s-a clasat pe primul loc, în timp ce poziţia secundă i-a revenit Alexandrei Olaru şi Carminei Dănilă. Pe locul trei s-a clasat cuplul alcătuit din Diana Ciorba şi Andreea Mocan. Cu patru victorii din tot atâtea meciuri, echipa formată din Raul Ciupe şi Andrei Brisc s-a situat pe primul loc la categoria 16 ani, primul fiind legitimat la Palatul Copiilor din Zalău, iar la doilea, la CSM Zalău. Cei doi au învins în finală tot un cuplu zălăuan, alcătuit din Ionuţ Margin şi Cristian Banto.
Competiţia de la Zalău a fost organizată de Clubul Sportiv Municipal Zalău, Primăria Zalău, dar şi de familia regretatului Ioan Cioran, care a acordat sportivilor cupe şi diplome.
Fost manager la SC Armătura Zalău, Ioan Cioran era un împătimit al „sportului alb”, pe care-l şi practica în timpul liber, având o contribuţie majoră la dezvoltarea bazei sportive de lângă Sala Sporturilor.

One Thought to “Zălăuanii au făcut legea la Memorialul „Ioan Cioran””

  1. Zălăuan

    Cioran n-a fost băiat rău, dar eu mă tem că a murit blestemat de sutele de armăturişti pe care i-a disponibilizat !

Leave a Comment