Volei Municipal, la două seturi de finala Cupei României

Chiar şi fără căpitanul Leonardo Dal Bosco, care nu a putut evolua din cauza unor probleme de sănătate, Volei Municipal Zalău a dispus cu scorul de 3 – 1 de Ştiinţa Explorări Baia Mare, în cadrul manşei tur din semifinalele Cupei României. Trăgătorul secund a fost înlocuit cu Rareş Bălean, pentru tânărul voleibalist zălăuan fiind primul meci oficial din campionat în care evoluează în sextetul de bază.
Cu universalul Gabriel Cherbeleaţă în zi de graţie, Ştiinţa a pus serioase probleme vicecampioanei, toate cele patru seturi fiind disputate până la final. Doar actul secund s-a încheiat la o diferenţă de cinci puncte, 25 – 20, celelalte parţiale terminându-se la limită. 25 – 23 în favoarea Zalăului a fost scorul în actul întâi şi în setul patru, iar parţialul trei a fost câştigat cu 28 – 26 de maramureşeni.
„Cred că este un rezultat bun, în condiţiile în care nu am putut alinia cea mai bună formaţie. Băieţii au avut o prestaţie foarte bună. suntem cu un pas în finală şi sper să avem puterea să câştigăm două seturi şi la Baia Mare. Le mulţumim suporterilor care au fost la sală şi ne-au susţinut”, a declarat antrenorul vicecampioanei, Marian Constantin.
„Cred că am avut o evoluţie mai bună decât în partidele anterioare. Am avut un serviciu bun, în forţă şi cred că puteam duce partida în setul decisiv. Probabil a contat şi lipsa lui Leonardo Dal Bosco, dar Bălean este un jucător care mie îmi place mult şi cred că ar trebui să i se dea mai mută încredere în viitor. Cred că avem puterea să întoarcem acest rezultat la Baia Mare. Calificarea încă se joacă”, a precizat, de cealaltă parte, tehnicianul Marius Botea.
Partida retur dintre cele două formaţii este programată miercuri, 8 februarie, în Sala Polivalentă din Baia Mare.
Volei Municipal Zalău: Matthias Valkiers, Adrian Gontariu, Răzvan Mihalcea, Mykola Rudnytskyi, Rareş Bălean, Karel Lintz şi Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Vlad Cuciureanu
Ştiinţa Exlorări Baia Mare: Igor Didorciuc, Gabriel Cherbeleaţă, Nagy Csaba, Ştefan Lupu, Kaszap Tamaş, Zoltan Kovacs şi Paul Olar – libero. Au mai evoluat: Gheorghe Socaciu şi Liviu Râpeanu.

Bannere împotriva conducerii

Partida de marţi seara a avut şi un moment mai delicat. Deranjaţi de eliminarea din Cupa Challenge, trei spectatori, unul dintre ei fiind chiar liderul galeriei la meciurile de handbal, s-au ridicat în picioare în setul al doilea pentru a afişa trei bannere, scandând “ruşine, ruşine, ruşine să vă fie” timp de aproximativ două minute. “Ruşine”, “Opriţi ipocrizia” şi “Super Zalău=Super Bet”, s-a putut descifra destul de greu pe cele trei bannere afişate, ultimul făcând referire la pariurile sportive.
Liderul galeriei clubului de handbal a părăsit Sala sporturilor înainte de încheierea meciului, nu înainte de a avea o discuţie contradictorie cu şeful galeriei clubului de volei.

Leave a Comment