Virgil Meleg, propus antrenor secund la lotul naţional de box

Zalăul a dat în ultimii ani antrenori la loturile naţionale, în special la cele de handbal şi volei, iar din acest an, printre tehnicienii care pregătesc echipele naţionale s-ar putea regăsi şi fostul pugilist, Virgil Meleg.

Naţionala de handbal a avut rezultate foarte bune în ultimii ani, cu Gheorghe Tadici pe bancă, iar la lotul naţional de volei au ajuns atât Aurel Vlaicu, cât şi Mircea Abraham.
Foşti colegi la lotul naţional de box, dar şi adversari în competiţiile interne, Virgil Meleg şi Marian Simion ar putea colabora din nou, de această dată în conducerea tehnică a echipei naţionale. Marian Simion este antrenor principal al lotului naţional de seniori, iar zilele trecute a purtat o primă discuţie cu Virgil Meleg, în vederea începerii unei colaborări. „Atât cu Marian Simion, cât şi Leonard Doroftei (preşedintele FRBox, n.r.) am rămas în relaţii foarte bune de prietenie, mai ales că ne cunoaştem de pe vremea când eram colegi la loturile naţionale. Marian m-a sunat săptămâna trecută pentru a-mi propune să-l ajut la pregătirea lotului naţional de box şi urmează ca în perioada următoare să vedem în ce măsură vom putea face acest lucru. Mi-aş dori să pot să-l ajut pe Marian în pregătirea lotului naţional şi chiar aş face-o cu pasiune, mai ales că aş avea ce să le transmit sportivilor din experienţa pe care am acumulat-o în cei 22 de ani”, ne-a dezvăluit fostul pugilist, care şi-a înfiinţat propriul club de box în urmă cu patru ani, Box Club MLG.
Marian Simion, ne-a confirmat intenţia de a-l coopta pe Virgil Meleg în echipa cu care va lucra la lotul naţional. „Într-adevăr, i-am propus lui Virgil Meleg o colaborare la lotul naţional, dar mai multe vom putea discuta după Cupa României, când voi stabili şi pugiliştii care vor face parte din echipa naţională de seniori. Îmi doresc să am o colaborare cu Virgil Meleg, dar mai multe detalii vom şti după data de 17 martie”, ne-a precizat antrenorul lotului naţional.
Prezent la Zalău în urmă cu o lună, când a participat cu lotul naţional la o gală de box în Ungaria, Marian Simion intenţionează să vină din nou în oraşul de la poalele Meseşului, de această dată în pregătire cu echipa naţională. „Aş vrea să vin cu băieţii în pregătire la Zalău, pentru că acolo sunt nişte oameni foarte primitori şi am beneficia şi de condiţii bune de pregătire”, a mai spus fostul vicecampion olimpic.
Virgil Meleg a practicat boxul timp de 22 de ani, renunţând la cariera de pugilist în 2014, la vârsta de 35 de ani. Meleg a obţinut cele mai bune rezultate pentru boxul sălăjean, iar timp de doi ani, în perioada 1994 – 1996 a fost legitimat la Dinamo Bucureşti. Fostul pugilist zălăuan a devenit campion naţional încă de pe vremea junioratului şi a câştigat acest titlu şi la tineret. La seniori a devenit chiar triplu campion naţional, iar la Centura de Aur, competiţie foarte puternică la care participă şi pugilişti din afara României, a câştigat patru medalii, una de argint şi trei de bronz.

 

 

3 Thoughts to “Virgil Meleg, propus antrenor secund la lotul naţional de box”

  1. oare

    carnet antrenor?

  2. chis

    are multe calitati

  3. muri

    are si stele dar nu-i laudaros

Leave a Comment