Vai de fotbalul nostru! CS Barcău Nuşfalău, „desfiinţată” la barajul pentru promovarea în Liga a III-a

Devenită, în premieră, campioană judeţeană la fotbal, CS Barcău Nuşfalău a fost duminică doar un fel de „sparring partner” pentru Vulturul Mintiu Gherlii, campioana judeţului Cluj. Cele două echipe s-au întâlnit în manşa tur a barajului pentru promovarea în Liga a III-a, iar formaţia clujeană s-a impus cu 8 – 2 pe teren propriu, după ce la pauză a condus cu 3 – 0. După 5 – 0 în favoarea celor de la Vulturul Mintiu Gherlii, Nuşfalăul a redus din handicap prin Andrei Şumălan şi Raul Zomole, dar până la final, gazdele au mai marcat de trei ori, înregistrând un rezultat prin care şi-au asigurat prezenţa în Liga a III-a încă din manşa tur.
CS Barcău Nuşfalău înregistrează un rezultat cât se poate de ruşinos, un rezultat care scoate încă o dată în evidenţă cât suntem de mici atunci când „scoatem capul” la nivel regional sau naţional. „Ne batem cu cărămida în piept” că suntem mari campioni ai Sălajului (iar aici mă refer şi la alte echipe, nu doar la CS Barcău Nuşfalău), iar la nivel regional sau naţional „ne ciuruiesc” toţi. Luceafărul Bălan a pierdut anul trecut cu 5 – 2 şi 8 – 1 cele două manşe din cadrul barajului cu Olimpia 1921 Satu Mare, adică cu 13 – 3 la general. Vorbim despre nişte rezultate care ar trebui să le dea de gândit tuturor celor implicaţi în acest fenomen. Avem orgolii, ne luptăm între noi, facem tot posibilul să fim cei mai buni, indiferent prin ce mijloace, dar la primul test ceva mai dificil ni se dă knockout.
Campioanele Ligii a IV-a din ultimele sezoane au ratat promovarea în Liga a III-a, SCM Zalău se chinuie de patru ani să ajungă în eşalonul secund, dar noi tot pasivi rămânem la aceste rezultate ruşinoase. Nu este doar problema celor de la SCM Zalău sau a celor de la Nuşfalău ori de la Bălan, ci este este o situaţie care scoate în evidenţă valoarea reală a întreg fotbalului sălăjean. Majoritatea campioanelor judeţene din ultimii ani (juniori şi seniori) au fost eliminate încă din primul meci cu adversare din afara judeţului, dar nimeni nu vrea să vadă această realitate care nu face deloc cinste fotbalului sălăjean. Dacă nu ne vom trezi la realitate şi nu vom realiza că lucrurile trebuie schimbate urgent, vor mai trece ani buni până vom vedea o campioană judeţeană promovând în eşalonul trei sau până-i vom vedea pe cei de la SCM Zalău în Liga a II-a. Sportul şi implicit fotbalul nu poate fi păcălit la infinit!

3 Thoughts to “Vai de fotbalul nostru! CS Barcău Nuşfalău, „desfiinţată” la barajul pentru promovarea în Liga a III-a”

  1. […] handicap prin Andrei Şumălan şi Raul Zomole, dar până la… Articolul Vai de fotbalul nostru! CS Barcău Nuşfalău, „desfiinţată” la barajul pentru promova… apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. sălăjeanul

    Pe viitor ,ar trebui sa refuzăm barajul pentru promovare in liga 3! Suntem ciuca bătăilor in fiecare an!

  3. anonim

    szegyen Osz Andras es Radu

Leave a Comment