Trei victorii la „masa verde” în Cupa României

Prima etapă a fazei judeţene din Cupa României la fotbal a programat zece partide în care s-au duelat echipe din Liga a V-a, dar şi trei formaţii noi: Viitorul Cristolţ, Voinţa Horoatu Crasnei şi Rapid Zimbor. S-au înregistrat câteva rezultate surprinzătoare în prima fază, iar trei dintre partide s-au decis la „masa verde”. Viitorul Cristolţ – Someşul Letca, Inter Pericei – Kemer Camăr şi Olimpic Gârcei – Voinţa Derşida sunt partidele în care formaţiile câştigătoare s-au decis la „masa verde”, Cristolţ, Pericei şi Gârcei calificându-se în faza a II-a a competiţiei.

Scorul primei etape l-a înregistrat Someşul Odorhei, formaţie ce a dispus cu scorul de 9 – 1 de Unirea Sălăţig, după ce la pauză conducea cu 5 – 0. Partida dintre Rapid Zimbor şi Largiana Românaşi s-a decis la loviturile de departajare, victoria revenindu-i echipei din Românaşi, care s-a impus cu 5 – 4 la penalty-uri (9 – 8 la general). Derby-ul de pe Someş, dintre Someşul Gîlgău şi Olimpia Rus s-a încheiat cu victoria celei de-a doua formaţii, scor final 4 – 2. Revenită în fotbalul sălăjean după mai bine de 20 de ani, Horoatu Crasnei a reuşit doar golul de onoare în faţa Luceafărului Valcău, care s-a impus cu scorul de 5 – 1.
Barcău Tusa a pierdut cu scorul de 0 – 2 meciul disputat în faţa Gloriei Ban, după ce la pauză cele două echipe se aflau la egalitate, 0 – 0. Wilton Connor a fost cel care a reuşit deschiderea scorului, în minutul 52, iar cu zece minute înainte de final, Sergiu Ardelean a stabilit scorul final. AS Tihău nu a avut nicio emoţie în faţa celor de la Năprădeana Năpradea, câştigând cu scorul de 4 – 0. Steaua Cosniciu – Frăţia Măerişte a fost cel mai disputat meci al primei faze, „steliştii” câştigând cu scorul de 3 – 2, după ce la pauză au avut tot avantaj minim, 1 – 0. Adrian Ardelean a deschis scorul pentru gazde, în minutul şapte, iar Ionuţ Lapca a restabilit egalitatea în minutul 70. Ardelean a reuşit „dubla” în minutul 79, însă, Lapca a mai înscris şi el o dată, în minutul 85. Golul victoriei pentru Steaua Cosniciu a fost înscris în minutul 89, de Radu Chiorean.
Iniţial, Asociaţia Judeţană de Fotbal (AJF) Sălaj a programat duminică, 3 august, 16-imile Cupei României, în care să urmau să evolueze toate formaţiile din Liga a V-a, dar şi cele din Liga a IV-a, însă, s-a renunţat la acest sistem, astfel că au fost programate meciurile din cadrul fazei a II-a. În această etapă vor intra în competiţie şi câştigătoarele celor două serii din Liga a V-a, dar şi formaţiile clasate pe ultimele şase locuri din Liga a IV-a, exceptând echipa FC Zalău II, care nu s-a înscris în competiţie.
Opt partide sunt programate duminică, începând cu ora 17: Viitorul Cristolţ – AS Creaca Jac, Olimpia Rus – AS Tihău, Someşul Odorhei – Viitorul Băbeni, Olimpic Gîrcei – Gloria Ban, Steaua Cosniciu – Unirea Hereclean, Luceafărul Valcău – Stejarul Sîg, Largiana Românaşi – CS Hida, Inter Pericei – AS Zăuan.

Leave a Comment