În anul în care se împlinesc şapte decenii de la desfăşurarea primelor jocuri de oină în localitatea Voivodeni (comuna Dragu), pe terenul de sport din localitate a fost organizată cea de-a XI-a ediţie a „Cupei Zorile Voivodeni”.
Trei echipe au participat la evenimentul din acest an, dintre care una de juniori şi două de seniori: Drum Nou Dragu, Zorile Voivodeni seniori şi Zorile Voivodeni juniori. Dan Aluaş, unul dintre organizatorii evenimentului, ne-a informat că partidele au fost atractive, scopul competiţiei fiind acela de a se reîntâlni foşti practicanţi ai sportului naţional, dar şi de a atrage tineri spre jocul practicat în România încă din secolul XIV.
Echipa de seniori din Voivodeni a avut cea mai bună evoluţie la ediţia din acest an, iar locul doi a fost ocupat de Drum Nou Dragu, în timp ce juniorii din Voivodeni s-au clasat pe poziţia a treia.
Ediţia a XI-a a „Cupei Zorile Voivodeni” a fost organizată de Asociaţia Sportivă Zorile Voivodeni, în parteneriat cu Primăria Dragu şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj.
Primele jocuri de oină s-au desfăşurat în Voivodeni în 1947, la iniţiativa învăţătorului Simion Colceriu, iar în 1977, când echipa Zorile Voivodeni a sărbătorit 30 de ani de existenţă, a fost organizată prima ediţie a cupei cu acelaşi nume. Dan Aluaş îşi aminteşte că la prima ediţie au participat trei echipe din sat, iar alta din Nuşfalău, evenimentul fiind o adevărată sărbătoare.
Ediţia a doua a avut loc abia după cinci ani, în 1982, alături de echipa locală fiind prezentă şi o formaţie din Cluj-Napoca, Viitorul CUG, la care activau mulţi jucători din Voivodeni.
A urmat o pauză până în 2009, perioadă în care nu s-a mai jucat oină la Voivodeni. „Satul s-a depoluat, cei tineri au plecat, iar în 2009, la iniţiativa foştilor jucători de oină, am organizat ediţia a III-a, după care, evenimentul a s-a desfăşurat în fiecare an”, a explicat Dan Aluaş.