HC Zalău ocupă locul patru în Liga Naţională cu două etape înainte de finalul sezonului, având 39 de puncte, cu două mai puţin decât ocupanta locului trei, SCM Craiova. Oltencele vor sta, însă, în penultima etapă, rundă în care Zalăul poate urca pe podium, la un punct în faţa Craiovei, dacă învinge pe teren propriu CSM Bistriţa, echipă situată pe locul opt în Liga Naţională.
În ultima rundă, Zalăul lui Tadici va evolua pe terenul ultimei clasate, Unirea Slobozia, iar Craiova va juca tot în deplasare, în faţa celor de la HCM Râmnicu Vâlcea.
Şansele sunt foarte mari ca handbalistele zălăuane să intre în acest an în posesia medaliilor de bronz, rezultat pe care l-a înregistrat ultima dată în 2012.
„Locul trei ne obligă să ne facem strategia pentru cupele europene. Va trebui să purtăm o discuţie cu acţionarii şi să vedem, în funcţie de posibilităţile lor, ce decizie vom lua. Cumpetiţiile europene sunt acum într-un alt format. Practic, după două tururi urmează faza grupelor, ceea ce înseamnă că sunt meciuri mai multe şi cheltuieli mai mari. Eu cred că vom reuşi să facem faţă şi din punct de vedere financiar, însă, până atunci, cel mai important este să ocupăm locul trei la finalul sezonului şi să fim obligaţi să ne gândim la cupele europene. Deşi mai sunt de disputat două etape, vreau să le felicit pe fete pentru parcursul din acest sezon. Cel puţin la meciurile de pe teren propriu a fost o atmosferă incendiară, publicul a fost extraordinar, iar acest lucru ne determină pe toţi cei care susţinem handbalul să continuăm acest proiect”, a precizat Tiberiu Marc, preşedinte onorific al HC Zalău.
Penultima etapă a sezonului este programată duminică, 23 aprilie, iar ultima rundă va avea loc o săptămână mai târziu.
securist
Eu, sa fiu in locul presedintelul CJ,as face alteceva. As face exact pe dos: as retrage sprijinul din fondurile publice pt sportul de performanta si l-as directiona preponderent spre sportul de masa. Analizand situatia economica a judetului si particularitatile sale, distribuirea fondurilor publice (limitate, cum stim cu totii ca sunt) ar trebui facuta doar in investitii in care pierderile sunt gestionabile.
Costurile cu o echipa la nivel de performanta, jucatori straini, cantonamente, salarii, deplasari, antrenori, personal auxiliar etc sunt mari in raport cu castigul pe care aceasta il aduce. Banii pompati intr-o echipa care poate avea un sezon prost sunt nerecuperabili, in schimb banii investiti intr-o baza sportiva aduce cu certitudine un plus valoare comunitati chiar si pe termen lung. Apoi daca analizam si mai atent, incurajarea sportului de masa, scade cheltuielile cu sanatatea, favovorizeaza procesul educational per ansamblu si creste baza de selectie a sportivilor de performanta locali. Punand in balanta aceste 2 optiuni, eu as prpoceda altfel. Dar, desigur, eu nu sunt Presedintele Consiliului Judetean…