Tenismeni din 11 oraşe s-au duelat la Cupa „Ianus”

Baza sportivă de tenis de câmp de lângă Sala Sporturilor a găzduit în perioada 5 – 8 iulie ediţia a IV-a a Cupei „Ianus”, turneu la care au participat peste 50 de sportivi din Sibiu, Bucureşti, Oradea, Cluj-Napoca, Sighetu Marmaţiei, Baia Mare, Satu Mare, Salonta, Bistriţa, Zalău şi Şimleu.

Competiţia s-a desfăşurat la patru categorii de vârstă: 10, 12, 14 şi 16 ani atât la feminin, cât şi la masculin. Sălajul a fost repezentat de 20 de sportivi legitimaţi la Clubul Sportiv Municipal Zalău, Palatul Copiilor Zalău şi CS Protenis Şimleu Silvaniei, iar opt dintre aceştia au reuşit să urce pe podium la finalul competiţiei.
Andrei Brisc, sportiv legitimat la CSM Zalău, a obţinut cel mai bun rezultat dintre sportivii sălăjeni, clasându-se pe locul I a categoria 14 ani. Tenismenul pregătit de Constantin Carp a obţinut trei victorii, toate în două seturi, învingându-i, pe rând, pe Mihai Mercea (Palatul Copiilor Zalău), pe Tussai Kazmer (Masters Bucureşti) şi pe Csacholczi Arnold (For Sport Satu Mare).
La categoria 12 ani, Ionuţ Ruţaş (CS Protenis Şimleu), s-a clasat pe locul trei, fiind învins în semifinale de sibianul Mihai Tătărucă. Un alt tenismen şimleuan, Szabo Bogdan, s-a situat tot pe poziţia a III-a la categoria 10 ani, în timp ce la categoria 16 ani, Vlad Gora şi Banto Cristian, ambii de la CSM Zalău, s-au situat pe locurile doi, respectiv trei. În cadrul aceleaşi categorii, Alex Puşcaş, de la CS Protenis Şimleu Silvaniei s-a situat pe poziţia a patra.
La categoria 14 ani feminin, Ana Ţifrea, de la Palatul Copiilor Zalău s-a clasat pe locul secund, fiind urmată de Alexandra Olaru, de la CSM Zalău. O altă tenismenă de la Palatul Copiilor Zalău, Pall Paula, a avut o evoluţie bună la categoria 12 ani, clasându-se pe locul doi, după ce a pierdut finala în faţa bistriţencei Daniela Homei.
Ediţia a IV-a a Cupei „Ianus” a fost organizată de Clubul Sportiv Municipal Zalău în colaborare cu Primăria Zalău şi firma SC Ianus SRL, principalul sponsor al competiţiei.

Leave a Comment