Pugilistul Adrian Popuţea ţinteşte podiumul naţional la seniori

Pugilistul zălăuan Adrian Popuţea, cel mai bun produs la ora actuală al boxului sălăjean, va participa începând de marţi la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Box rezervat seniorilor, programat la Piatra Neamţ, în perioada 5 – 9 august. Cu toate că a suferit o accidentare destul de gravă la arcadă în timpul galei organizate săptămâna trecută la Zalău, sportivul legitimat la Clubul Sportiv Municipal Zalău îşi propune să urce şi în acest an pe podium, aşa cum s-a întâmplat la celelalte nouă ediţii în care a boxat la seniori. „Iniţial, mi-am porpus să câştig titlul naţional, însă, având în vedere accidentarea suferită la Cupa Municipiului Zalău, îmi va fi foarte greu să obţin medalia de aur. Copciile îmi vor rămâne până după Campionatul Naţional, pentru a nu risca o nouă accidentare. Obiectivul clubului este câştigarea unei medalii, pe care sper să mi-l îndeplinesc”, ne-a declarat Adrian Popuţea, care a ţinut să mulţumească încă o dată firmei Granital pentru susţinerea în timpul pregătirii.

Adrian Popuţea a câştigat în luna martie a acestui an pentru a doua oară consecutiv Cupa României la categoria +91de kilograme, însă, la Campionatul Naţional va boxa la categoria 91 de kilograme.
La Campionatul Naţional de la Piatra Neamţ, Popuţea va fi însoţit de antrenorul său, Ioan Dragoş, urmând să fie prezent la competiţie şi directorul CSM Zalău, Silviu Mureşan, în calitate de observator din partea Federaţiei Române de Box.
Cântarul oficial şi tragerea la sorţi sunt programate marţi dimineaţa, iar după-amiaza vor avea loc primele meciuri din cadrul galei.
Popuţea practică boxul de 13 ani, perioadă în care a devenit multiplu campion la juniori şi tineret, dar şi câştigător al Cupei României la seniori. Are la activ aproximativ 200 de meciuri, în care a obţinut 170 de victorii, dintre care peste 60 au fost înainte de limită. Popuţea a mai câştigat în 2008 medalia de bronz la Centura de Aur, iar în 2009 a obţinut acelaşi rezultat la Campionatul European Studenţesc din Rusia.

 

 

Leave a Comment