Pugilistă de la CSM Zalău, la lotul naţional de tineret

Pentru zălăuanca Alina Ştirb, pugilistă legitimată la Clubul Sportiv Municipal Zalău, anul 2013 a început cu o convocare la lotul naţional de tineret, al căruia antrenor este Adrian Lăcătuş.

Prima acţiune din acest an a lotului de tineret a început în urmă cu două săptămâni, urmând să se încheie joi.
„Acţiunea s-a bazat pe pregătire fizică, prima parte desfăşurându-se la Bucureşti, iar a doua parte, la Predeal. Este o pregătire pentru Campionatul Mondial de tineret, din acest an, programat în luna mai, la care va participa şi Alina Ştirb”, ne-a delarat antrenorul sportivei, Ioan Popa.
Sportiva zălăună nu este la primul contact cu lotul naţional, ea participând şi la acţiunile desfăşurate anul trecut. Alina Ştirb, care boxează la categoria 64 kilograme, a fost la un pas de a participa şi la Campionatul European din 2012, însă Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) a interzis participarea pugiliştilor români, pe perioadă determinată, la competiţiile internaţionale, din cauza problemelor apărute cu fostul preşedinte, Rudel Obreja. Lucruruile au revenit însă la normal odată cu numirea lui Leonard Doroftei în funcţia de preşedinte, iar Federaţia Română de Box a fost reafiliată la AIBA. „Din cauza problemelor apărute cu Rudel Obreja, care nu a vrut să demisioneze din funcţia de preşedinte, nici lotul feminin de tineret nu a putut participa la Campionatul European din Polonia, nici lotul masculin la Campionatul Mondial”, a afirmat antrenorul de la CSM Zalău, Ioan Popa.
După revenirea de la lotul naţional, Alina Ştirb va continua pregătirea pe plan local, alături de colegele sale din cadrul clubului, urmând ca în 5 februarie, toţi pugiliştii din cadrul CSM Zalău să efectueze, la Baia Mare, vizita medicală şi să participe la o gală amicală.
Prima competiţie oficială din acest an pentru pugilistele de la CSM Zalău este programată la finalul lunii februarie, Cupa României rezervată junioarelor şi tineretului, locaţia urmând a se decide între Tulcea şi Baia Mare.
Anul trecut, sportiva pregătită de Ioan Popa a fost medaliată cu argint la Campionatul Naţional de tineret şi cu medalia de aur la Cupa României.

2 Thoughts to “Pugilistă de la CSM Zalău, la lotul naţional de tineret”

  1. ss

    iar incepem sa promovam non valoarea boxului feminin?

  2. Anonim

    trebuie scoase in evidenta ca doar e sectia de box..asta promoveazadirectorul de acolo,in sectaia aia se baga banii!!

Leave a Comment