HC Zalău – CSM Bucureşti 17 – 31 (10 – 16)
Cu un lot incomparabil mai valoros decât al celorlalte formaţii din Liga Naţională, CSM Bucureşti a obţinut vineri seara o victorie facilă şi pe terenul formaţiei HC Zalău, la fel cum s-a întâmplat în prima etapă cu Danubius Galaţi şi cum se va întâmpla, foarte probabil, în faţa tuturor celorlalte echipe din campionatul intern.
Cu jucătoare de talie mondială, din şase reprezentative, obiectivele clubului din Capitală sunt la nivel european, câştigarea campionatului şi a Cupei României fiind doar o chestiune de timp pentru „tigoraice”. De altfel, Iakob Vestergard a şi declarat la finalul partidei cu Zalăul că principalele lor gânduri se îndreaptă spre Liga Campionilor, trofeu pe care bucureştencele l-au câştigat, în premieră, în această vară.
Zălăuancele au încercat să ţină pasul cât mai mult cu adversarele de vineri, reuşind acest lucru până în minutul opt, când tabela a arătat egalitate, 5 – 5. Ana Maria Drăguţ a avut un început bun de joc, însă, după minutul opt, a mai reuşit doar o singură dată să o învingă pe Paula Ungureanu. Chiar dacă nu este încă refăcută complet, Larisa Tamaş a jucat cu o ambiţie foarte mare, fiind, de altfel, principala marcatoare a Zalăului. De la formaţia noastră s-a mai remarcat tânărul portar zălăuan, Adina Sabău, care a fost introdusă în teren în ultimele două minute, având trei intervenţii din situaţie de „unu la unu”.
După minutul opt, diferenţa de valoare dintre cele două loturi a început să iasă tot mai mult în evidenţă. Oaspetele au marcat de şase ori consecutiv, ducând scorul la 11 – 5, iar de aici, victoria a fost doar o chestiune de timp. Danezul Vestergard a avut pe bancă jucătoare a căror valoare este egală cu cea a handbalistelor pe care le-a trimis în „7”-le de bază, în timp ce Tadici a avut foarte puţine soluţii de rezervă, cu jucătoare tinere şi fără experienţă. A contat foarte mult şi absenţa Claudiei Constantinescu, cea mai bună marcatoare din turul sezonului trecut.
Scorul pauzei a fost 16 – 10 pentru bucureştence care, în partea secundă şi-au mărit avantajul la 14 goluri, scorul final fiind 31 – 17.
„Ştiam de la început că ne aşteaptă un meci foarte greu. Aşa cum v-am mai spus, o singură jucătoare de la CSM are cât salariul primelor opt sau nouă handbaliste de la noi. Cred că dacă echipa din Bucureşti şi-ar împărţi lotul în două, una ar câştiga campionatul, cealaltă ar termina pe locul doi. Am înţeles că domnul Vestergaard a făcut anumite comentarii la adresa antrenorilor români la finalul jocului, însă, l-aş sfătui să-şi vadă de probleme lui şi să nu uite câţi bani a încasat de la Oltchim şi de la alte echipe cu care nu a realizat rezultatele cele mai bune. E uşor să fii antrenor la o echipă de talia CSM-ului. Practic, la aceste jucătoare nici nu le mai trebuie antrenor, joacă ele singure. I-aş propune, însă, să vină antrenor la Zalău sau la alte echipe care pot fi comparate cu a noastră, să văd ce rezultate ar obţine. Vă spun eu: ar retrograda”, a afirmat Gheorghe Tadici la finalul partidei de vineri.
Pentru HC Zalău urmează două meciuri în decurs de o săptămână. Joi, handbalistele pregătite de Tadici vor evolua pe terenul celor de la Danubius Galaţi, iar duminică vor înfrunta, tot în deplasare, Corona Braşov.
HC Zalău: Paula Vişan, Ana Maria Inculeţ, Adina Sabău – Larisa Tamaş (5), Ştefania Lazăr (4), Ana Maria Drgăuţ (3), Teodora Bloj (3), Andrada Trif (2), Raluca Crap, Cristina Nica, Ana Ciolan, Valentina Panici, Roxana Rob şi Adina Cîrligeanu. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
CSM Bucureşti: Paula Ungureanu, Alina Iordache, Jelena Grubicis – Isabelle Gullden (5), Iulia Curea (4), Line Jorgensen (3), Ayglon Camille (3), Bianca Bazilu (3), Aurelia Brădeanu (3), Cristina Vărzaru (2), Carmen Martin (2), Gnonsiane Niombla (2), Anastasiya Lobach (2) şi Mehmedovic Majda. Antrenori: Jakob Vestergaard (principal), Adrian Vasile (secund), Linus Persson (antrenor portari)
Doare ca a pierdutcu csm bucuresti cu ei se pune si la ploiesti abia a batut la un gol diferenta dar sa vedem ce va face in cele doua deplasari de la galati si brasov
NU doare deloc sa pierzi in fata unei echipe cu 16 jucatoare din 7(sapte) echipe nationale platite la greu din banii publici, ceea ce nu pot face francezi, suedezi, danezi,spanioli, croati,belarusi,muntenegreni . Mai sunt 3-4 jucatoare si din nationala Romaniei , foste sau actuale 1! Asa mersi poate fi antrenor si femeia de serviciu de la sala sporturilor , Antrenorul lor : Un papagal care a distrus pe unde a trecut . germania a simtit cu varf sin indesat :ratarea campionatului mondial si olimpiadei din cauza ac oportunist de serviciu , care prosteste fraieri de la CSM , urmasi Oltchimului ! …
Au jucat curajos 15-20 min cu o multinationala platita cat alte 7-8 echipe din liga nationala la un loc . Apoi au cazut fizic si moral,pe schimbarile lor continue…