Petre Berbecaru, preşedinte Oltchim: „M-aş bucura să avem patru – cinci meciuri în Liga Naţională cum a fost cel cu Zalăul”

Gheorghe Tadici este mândru că jucătoarele sale au făcut faţă „galacticelor” de la Oltchim
Antrenorul Oltchimului, Jakob Vestergaard, consideră că multe echipe din Europa vor avea „viaţă grea” la Zalău

Sala „Avram Iancu” din Zalău s-a umplut miercuri după-amiaza până la refuz, sălăjenii venind într-un număr foarte mare pentru a vedea „pe viu” vedetele Oltchimului. Cu siguranţă că nu au regretat, pentru că, fără nicio exagerare, ceea ce a fost miercuri seara în oraşul de la poalele Meseşului, între HC Zalău şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, a fost o adevărată sărbătoare a handbalului. „În opinia mea a fost un joc bun spre foarte bun. Un meci care s-a apropiat mult de ceea ce se joacă pe plan internaţional. Dacă Oltchimul ar avea în campionat patru – cinci meciuri de acest gen ar fi extraordinar pentru pregătirea jocurilor din Liga Campionilor. Jocul a fost puţin cam dur, ne-a fost frică de accidentări, dar jucătoarele sunt profesioniste şi trebuie să se adapteze la orice condiţii. Vreau să felicit echipa din Zalău. Tadici a făcut o simbioză din cele trei jucătoare cu exerienţă şi jucătoarele tinere. A făcut o echipă redutabilă, care confirmă faptul că au ajuns până într-o finală de cupă europeană”, a precizat la finalul partidei preşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru.
De cealaltă parte, managerul Gheorghe Tadici s-a arătat mulţumit de jocul echipei sale: „Un joc care a făcut bine atât Oltchimului, cât şi nouă. Eu sunt mulţumit de două ori. O dată pentru modul în care echipa mea a făcut faţă în faţa unei mini-selecţionate olimpice şi cu jucătoare care sunt vârfuri la echipele lor naţionale. Au apărut o serie de jucătoare atât la noi, cât şi la Vâlcea. Sunt jucătoare care promit pentru echipa naţională, a cărei reconstrucţie ne-am propus să o facem în următorii doi ani, pentru a ne realiza obiectivul la Campionatul Mondial din 2015. Rămâne de văzut dacă în stitul nostru pur românesc vor avea răbdare, pentru că „şacalii” stau la trecătoare. Nu va fi uşoară reconstrucţia echipei, dar eu sunt optimist în ceea ce priveşte calificarea la Jocurile Olimpice din 2016″.
Antrenorul Oltchimului, danezul Jakob Vestergaarg, consideră că HC Zalău este o echipă puternică, mai ales pe teren propriu, în faţa căreia, multe echipe din Europa ar avea „viaţă grea”. „A fost un joc perfect. Cred că HC Zalău este o echipă foarte puternică, în special aici. A fost un joc de înalt nivel internaţional şi, bineînţeles, suntem satisfăcuţi de acest meci pentru că suntem încă o echipă nouă şi avem nevoie de meciuri importante. A fost dificil azi (miercuri, n.r.). Totodată, vreau să felicit echipa din Zalău. Au jucat foarte bine şi multe echipe din Europa vor avea viaţă grea aici”.

Leave a Comment