Remat Zalău – SCMU Craiova 1 – 3 (17 – 25, 25 – 15, 20 – 25, 17 – 25)
Dezamăgire mare la poalele Meseşului, după ce campioana en-titre, Remat Zalău, a fost efectiv spulberată de Craiova, în semifinala campionatului de volei masculin. După două meciuri la Craiova, în care nu a arătat aproape nimic, formaţia pregătită de Vlaicu şi Macarie a fost nerecunoscut şi în partida de joi seara, de la Zalău. Echipa zălăuană a câştigat un singur set în cele trei meciuri din semifinale, ratând obiectivul propus – calificarea în finala mare, ceea ce ar trebui să le dea foarte mult de gândit tuturor celor implicaţi în activitatea acestei echipe. Nu ştiu dacă toată vina pentru ratarea acestui obiectiv poate fi pusă în seama antrenorului Vlaicu sau a jucătorilor, ci mai degrabă a celor care conduc destinele acestei echipe.
De cealaltă parte, Craiova a scris istorie vineri seara, pe terenul campioanei, calificânduse, după mai bine de două decenii, în finala mare, ceea ce-i asigură câştigarea cel puţin a medaliilor de argint.
Oltenii au început în forţă încă din startul partidei, având 5 – 3 pe tabelă. Zalăul a restabilit egalitatea după un blocaj şi un As reuşit de Mihalcea, iar la prima întrerupere tehnică a avut avantaj de două puncte. Birău şi compania au rezistat puţin la conducere, oltenii restabilind egalitatea la zece, după care au trecut la cârma jocului. La 15 – 12 l-au forţat pe Vlaicu să ceară primul time-out, dar tehnicianul zălăuan nu şi-a putut readuce echipa în joc. Veloso a fost „mână moartă” încă din primul set, iar la 22 – 17 pentru Craiova, a fost înlocuit cu Mihai Mărieş. Nici românul nu a adus nimic nou în jocul gazdelor, Craiova câştigând primul parţial la o diferenţă de opt puncte.
Aurel Vlaicu a simţit că nici Birău nu se află într-o formă prea bună şi a început al doilea act cu Gheorghiţă pe centru, alături de Mihalcea. Rematul a avut o cu totul altă faţă şi a intrat cu 8 – 3 la primul time-out tehnic. Universalul maghiar, Nagy, revenit după o pauză destul de lungă, a început să joace tot mai bine pe faza de atac şi a dus Zalăul la la 16 – 9 la cea de-a doua întrerupere tehnică. Dănuţ Pascu a făcut, şi el, prima modificare, înlocuind coordonatorul de joc. Teleleu i-a luat locul lui Vânătoru, iar pe final de set, fiind conştient că echipa sa nu mai are nicio şansă la câştigarea parţialului, Pascu a mai făcut două modificări, pentru a-şi odihni titularii. L-a scos pe Milotin de pe centru şi l-a introdus pe Ionuţ Ion, după care a mutat şi pe extremă, Bratosin luându-i locului lui Dan Borota. Zalăul a câştigat la pas setul, cu 25 – 15.
A fost singurul set câştigat de zălăuani în cele trei meciuri. Craiovenii au rămas la fel de concentraţi şi după pierderea setului şi au revenit foarte bine în meci. Jocul echipei zălăuane a fost tot mai slab pe faza de construcţie, Stoian având câteva discuţii contradictorii cu colegii săi, după ce a dat câteva pase imprecise. Oricât s-a străduit Nagy să ţină Zalăul în joc, s-a văzut că acesta vine după o pauză destul de lungă, nemaifiind „bombardierul” de altă dată. Pe extremă, Tebieş a dat senzaţia în multe faze că pare depăşit de ceea ce se întâmplă în teren, fiind blocat de multe ori pe atac.
Craiova a avut 8 – 4 la primul timp tehnic al setului trei, şi 16 – 11 la cel de-al doilea. Zalăul s-a apropiat la patru puncte, Pascu cerând timp de odihnă la 22 – 18. Tehnicianul oltenilor a reuşit ceea ce şi-a propus, să-i scoată din joc pe voleibaliştii zălăuani, iar Craiova s-a impus la 20.
Actul patru a semănat foarte mult cu primul. Gazdele au avut avantaj minim la prima întrerupere tehnică, după ce au condus cu 8 – 5. La 8 – 8, Vlaicu l-a reintrodus pe extremă pe Mărieş, după o nouă serie de greşeli a brazilianului Veloso. Craiovenii au simţit că pot obţine un rezultat istoric la Zalău şi au speculat orice greşeală a echipei gazdă. La al doilea time-out tehnic, Craiova conducea deja cu 16 – 11, iar până la final, efectiv s-a distrat cu formaţia zălăuană, câştigând la 17.
Remat Zalău: Andrei Stoian, Peter Nagy, Răzvan Mihalcea, Fabian Birău, Vlad Tebieş, Paulo Veloso şi Adrian Feher (libero). A mai evoluat: Mihai Mărieş. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Ovidiu Macarie.
SCMU Craiova: Laurenţiu Vânătoru, Mihai Dumitrache, Nicuşor Ghionea, Teodor Milotin, Dan Borota, Ştefan Romanescu şi Vladimir Jovic (libero). Au mai evoluat: Bogdan Bratosin, Ionuţ Teleleu şi Ionuţ Ion. Antrenori: Dănuţ Pascu şi Claudiu Mitru
FORZA STIINTA
Unora nu le-au scos oltenii voleiul din cap ca nu l-au avut niciodata. Ce volei are in cap Tarle? Poate cat are bietul Pisti (cel care sterge podeaua la meciuri) In rest s-a vazut ca am jucat lamentabil.