Nu are niciun contract de mii de euro, nici măcar de sute de euro, nici nu cunoaşte culoarea banilor şi, probabil nici nu-l interesează. Pe el l-a interesat doar şcoala (să urmeze cursurile de kinetoterapie, să termine facultatea de psihopedagogie) şi sportul pe care-l practică: judo. Şi asta, pentru că Alexandru Bologa, tânărul rămas nevăzător la vârsta de 7 ani, vrea să se afirme prin ceea ce face şi chiar reuşeşte foarte bine acest lucru.
Tânărul originar din localitatea Derşida s-a afirmat în urmă cu trei ani, la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, unde a obţinut medalia de bronz.
Rezultatele notabile au continuat să apară, aur, argint şi bronz la diferite competiţii internaţionale, ultima medalie fiind câştigată chiar duminică, în cadrul Campionatului Internaţional de Judo, de la Tokyo.
În cadrul categoriei 60 de kilograme, Alexandru Bologa a obţinut medalia de aur, după o evoluţie foarte bună chiar şi în finala categoriei.
De menţionat că sportivul originar din Sălaj a făcut parte şi din delegaţiei României prezentă în luna ianuarie la Musashino (Tokyo), în vederea participării la programul „Sportul pentru toţi” un eveniment paralimpic şi cultural japonezo-român.
„Alexandru Bologa, Gabriela Constantin şi Ioana Ţepelea sunt deja cunoscuţi în Japonia, dar cum Ioana nu a putut fi prezentă, a fost înlocuită de Tabita Vulturar. Alaturi de sportivi au participat şi antrenorii Tamas Gergely la judo şi Anca Cherecheş la tenis de masă. Evenimentul „Sportul pentru toţi” s-a desfăşurat într-unul din marile complexe din Tokyo. A fost o zi a sportului paralimpic, organizandu-se goalball, fotbal şi judo pentru nevăzători şi tenis de masă”, se arată într-un comunicat al Comitetului Naţional Paralimpic din România.