Noul sistem competiţional dezavantajează echipele din Divizia A1 de volei

„Federaţia Română de Volei a întocmit un regulament foarte prost”, este de părere Adrian Feher, libero-ul vicecampioanei Volei Municipal Zalău

Cu toate că multe echipe din Divizia A1 la volei masculin s-au întărit în această vară, iar campionatul va fi mai disputat decât în sezonul anterior, Federaţia Română de Volei a redus la patru numărul echipelor participante în play-off. Dacă în sezoanele anterioare, play-out-ul se disputa între ultimele patru echipe, iar formaţiile clasate pe primele opt locuri se calificau în play-off, în sezonul următor doar ocupantele primelor patru locuri vor avea şansa de a se califica în finala campionatului.
„Federaţia Română de Volei a întocmit un regulament foarte prost. Caranesebeşul a adus jucători buni, la Galaţi joacă coordonatorul echipei naţionale, jucătorii valoroşi sunt împărţiţi la toate echipele din campionat în acest sezon, iar noi dăm şansa să se bată pentru medalii doar primelor patru echipe din campionat. Există un altfel de play-off acum, nu cum era înainte, cu 1 – 8, 2 – 7, 3 – 6 şi 4 – 5. Noi avem acum o echipă tânără şi va trebui să jucăm bine în fiecare meci pentru a ajunge în primele patru echipe din campionat. Va trebui să nu ne gândim la meciurile cu Tomis Constanţa decât la momentul potrivit. Este un sistem foarte prost. Nu vreau să subestimez pe nimeni, dar Galaţiul va avea şanse foarte mici să ajungă în primele patru echipe, ceea ce înseamnă că nici coordonatorul echipei naţionale nu va putea juca play-off-ul”, a declarat Adrian Feher, liberoul vicecampioanei Volei Municipal Zalău.
Faza a doua a campionatului va începe în luna martie a anului viitor şi se va juca după sistemul „1 cu 4” şi „2 cu 3”, în finală urmând să se califice echipele care vor obţine două victorii din trei partide disputate.
Prima etapă din noul sezon este programată în data 11 octombrie 2014, Volei Municipal Zalău urmând să evolueze pe terenul Stelei, în timp ce Phoenix Şimleu Silvaniei va primi vizita nou-promovatei, Banatul Caransebeş.

Leave a Comment