Jucătoarele convocate de Tadici la naţională nu vor mai fi remunerate

Viitorul echipei naţionale de handbal feminin ar putea fi afectat, după anunţul făcut marţi, de Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, în cadrul şedinţei Comisiei Tehnice organizate la sediul Federaţiei Române de Handbal Feminin. Gaţu i-a anunţat pe antrenorii prezenţi că jucătoarele care vor fi convocate de acum înainte la echipa naţională nu vor mai fi remunerate. Aceasta, în ideea în care numai pentru pentru calificarea la Campionatul European din Serbia, de la finele anului trecut, jucătoarele au primit câte o primă de 4.000 de euro. „Preşedintele Cristian Gaţu a anunţat că, începând din acest an, jucătoarele care vor evolua pentru echipa naţională nu vor mai fi plătite. Dânsul consideră că prezenţa la echipa naţională reprezintă deja o recompensă pentru fiecare jucătoare. Într-adevăr, convocarea la echipa naţională este o satisfacţie pentru orice sportiv, dar cred că nemaifiind acea remuneraţie, nici motivaţia din partea fetelor nu va mai fi porbabil aceeaşi”, ne-a declarat selecţionerul Gheorghe Tadici.

Tot în cadrul şedinţei de marţi, a fost prezentată analiza evoluţiei României la Campionatul European din Serbia. „Toată lumea a fost de acord că am avut o echipă bună la Europene, dar nu de lcourile 1 – 4. Şi eu consideră că puteam termina pe unul din locurile 6 – 8, dar perioada de pregătire a fost foarte scurtă, iar pe parcursul celor şapte zile, în care ne-am antrenat, au apărut şi o serie de probleme. S-a văzut că exhipa este într-un progres, iar pe viitor, aşa cum am mai spus, vom convoca doar jucătoare sub 30 – 31 de ani, pentru că se doreşte întinerirea echipei. Aceasta nu înseamnă însă că la anumite competiţii majore, unde se va trasa un anumit obiectiv, nu pot fi convocate şi 2 – 3 jucătoare cu experienţă. Pentru anul 2013 am porpus un calendar cu opt perioade de pregătire, care a fost aprobat, însă urmează să vedem dacă vom reuşi să le efectuăm pe toate, având în vedere că au survenit unele modificări în calendarul competiţional”, a mai precizat selecţionerul României.
Principalul obiectiv al echipei naţionale este formarea unei echipe competitive până la Campionatul Mondial din 2015, care să obţină calificarea la Jocurile Olimpice din 2016, programate la Rio de Janeiro, în Brazilia.

Leave a Comment