Jibouanul David Noţigan a reprezentat România la Campionatul European de handbal (Under 20)

Nu mai este o noutate faptul că David Noţigan a devenit component de bază al echipei naţionale de tineret a României. Handbalistul originar din Jibou a cochetat cu loturile de cadeţi şi juniori, iar anul trecut a făcut pasul spre tineret, câştigând în 2023 Trofeul Carpaţi cu naţionala României. A repetat performanţa în luna iunie a acestui an, iar în prima parte a lunii iulie a participat la Campionatul European de handbal (Under 20) din Slovenia.

În faza grupelor, „tricolorii” mici s-au duelat cu Norvegia, Ungaria şi Cehia, iar în grupa pentru locurile 9 – 16 au întâlnit Franţa, Macedonia şi Polonia. În prima fază a grupelor, România a obţinut o victorie impotriva Cehiei, calificându-se astfel în grupa pentru stabilirea locurilor 9 – 16. La finalul competiţiei, naţionala ţării noastre s-a calificat pe locul 16 din 24 de echipe prezente, clasare în urma căreia, România a obţinut biletele pentru Campionatul Mondial de anul viitor, din Polonia.

Pentru David Noţigan, dar şi pentru o parte din ceilalţi componenţi ai naţionalei a fost prima participare la un Campionat European.

„A fost o experienţă extraordinară să fac parte din echipa naţională de tineret la un turneu major, cum a fost Campionat European. Sper să nu fie unică, fiindcă îmi doresc să fac parte şi din echipa care va participa anul viitor la Campionatul Mondial”, ne-a declarat handbalistul sălăjean, care a şi marcat pentru naţionala ţării noastre la „Europeanul” din Slovenia.

David Noţigan a rămas la Universitatea Cluj şi pentru sezonul următor, chiar dacă „alb-negrii” au retrogradat din Liga Zimbrilor la finalul ediţiei trecute. „Am rămas la Cluj, fiindcă vreau să joc cât mai multe minute, să acumulez experienţă, dar şi pentru că urmez o facultate aici. Sper să revenim pe prima scenă a handbalului românesc”, a mai afirmat Noţigan.

One Thought to “Jibouanul David Noţigan a reprezentat România la Campionatul European de handbal (Under 20)”

  1. […] mici s-au duelat cu Norvegia, Ungaria şi Cehia, iar în… Articolul Jibouanul David Noţigan a reprezentat România la Campionatul European de handbal (Under 20) apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment