Conducerea clubului din Capitală a depus un memoriu la Federaţia Română de Handbal, prin care contestă calitatea de antrenor principal pe care o are Gheorghe Tadici la HC Zalău, solicitând câştigarea la „masa verde” a disputei din tur. Tehnicianul zălăuan consideră că modul prin care CSM Bucureşti încearcă să ajungă, totuşi, în play-off, este unul penibil, iar conducerea CSM Bucureşti s-a făcut de ruşine prin memoriul depus la forul român de specialitate.
În ciuda investiţiilor mari pe care le-a făcut în acest sezon, CSM Bucureşti a rămas în afara play-off-ului Ligii Naţionale de handbal feminin, locul şase, ultimul care permite accederea în această fază a campionatului, fiind ocupat de HC Zalău. Locul lui Vasile Mărgulescu pe banca tehnică a fost luat de antrenoarea daneză, Mette Klit, dar jocul formaţiei bucureştene nu s-a îmbunătăţit cu nimic după această modificare. Conducerea clubului din Capitală încearcă, însă, să acopere neputinţa cu tot felul de tertipuri, iar în urmă cu câteva zile, a depus un memoriu la Federaţia Română de Handbal prin care contestă calitatea de antrenor principal deţinută de Gheorghe Tadici la HC Zalău. Oficialii CSM-ului cer câştigarea la „masa verde” a partidei tur dintre HC Zalău şi CSM Bucureşti, pe motiv că Gheorghe Tadici, fiind membru în Consiliul de Administraţie al FRH, nu ar fi avut dreptul să conducă echipa zălăuană din postura de antrenor principal.
„A fost o problemă tehnică, în sensul că domnul Tadici nu avea dreptul să stea pe bancă în postura de antrenor principal, iar HC Zalău nu a avut un alt antrenor. Fiecare echipă ar trebui să aibă un antrenor pe bancă la meciurile din Liga Naţională. Acelaşi regulament ar trebui aplicat pentru toată lumea, nu doar în unele cazuri”, a declarat pentru Prosport.ro preşedintele CSM Bucureşti, Constantin Căliman.
Replica tehnicianului Gheorghe Tadici a venit imediat, selecţionerul considerând că oficialii CSM Bucureşti s-au făcut de ruşine prin ceea ce au contestat la Federaţia Română de Handbal. „Ceea ce a făcut CSM Bucureşti mi se pare ceva de ordinul penibilului. Înscrierea în campionat este condiţionată de mai mulţi factori, printre care şi contracte ale jucătoarelor şi antrenorilor, care sunt înregistrate, iar un exemplar rămâne la Federaţie. Era foarte simplu ca ei, înainte să debiteze nişte aberaţii, cum că eu nu am contract de antrenor, după 38 de ani de antrenorat la Zalău şi doi ani la Vâlcea, să solicite la Federaţie contractul pe care-l am. În acest an, am început al cincilea mandat ca membru în Consiliul de Administraţie al FRH, ceea ce înseamnă că ocup de 20 de ani şi această funcţie. Există, într-adevăr, o clauză în regulament, care s-a aplicat pentru un fost preşedinte, Dinu, de la Ploieşti şi pentru Constantin Cazacu, care a fost sponsor la Steaua, ca ei să fie eliminaţi de pe bancă. Astfel, s-au impus ecusoanele de la A până la D pentru oficialii de pe banca tehnică”.
Până în etapa a 17 a Ligii Naţionale, Gheorghe Tadici a beneficiat de ecusonul A, după care i-a fost înmânat ecusonul D. Tehnicianul zălăuan speră, însă, ca începând din sezonul următor, cele patru ecusoane să poată fi distribuite în orice ordine celor patru oficiali de pe bancă. „Până la meciul cu CSM Ploieşti, am avut ecusonul A, după care, la sesizarea unora, mi s-a spus să continui cu ecusonul D. Eu am carnetul de antrenor cu numărul 918, cu viza medicală la zi, cu care voi activa şi în play-off. Probabil, în următoarea Adunare Generală se va scoate această aberaţie, prin care să nominalizezi cine poartă ecusonul A, B, C sau D. În cupele europene sau la un turneu final de Campionat European ori Mondial, se dau patru ecusoane şi nu se impune o anumită ordine. Fiecare îşi organizează repartiţia ecusoanelor. Există o singură regulă, că numai unul din cei patru oficiali are dreptul să conducă echipa din picioare”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.
Tehnicianul echipei HC Zalău consideră că CSM Bucureşti nu poate avea câştig de cauză în urma memoriului depus la FRH. „Cei de la CSM Bucureşti vor să-şi câştige dreptul de a evolua în play-off printr-un mod fraudulos, fiindcă au investit bani mulţi pe care, probabil nu pot să-i justifice şi contracte pe bani grei. Şansa ca CSM Bucureşti să aibă câştig de cauză la ceea ce contestă este ca şi cea a mielului de Paşte. Cu alte cuvinte, ar trebui să-şi vadă bârna din ochii lor şi pe urmă paiul din ochii altora”, a mai spus selecţionerul Tadici, care promite că, începând din sezonul următor, se va ocupa în mod special de contractele pe care le fac jucătorii şi antrenorii străini cu echipele din România. „Am anunţat Comisia Tehnică şi Consiliul de Administraţie că, începând din anul competiţional următor, mă voi ocupa în mod special de felul în care sunt făcute contractele cu străinii, cu drepturile de muncă, cu înregistrările contractelor şi cu dările la stat, pentru că sunt decis să apăr identitatea handbalului feminin românesc. Nu vreau ca handbalul feminin să se ducă în lumea a doua şi nici ca cel masculin, în lumea a treia”, a conchis selecţionerul României.
Decizia clubului CSM Bucureşti, de a depune memoriu la FRH împotriva antrenorului Gheorghe Tadici pare, totuşi, una stupidă, mai ales că vine după patru luni de la disputarea meciului dintre HC Zalău şi formaţia din Capitală, câştigat cu scorul de 24 – 22 de echipa zălăuană.