HC Zalău, pas important spre menţinerea în Liga Florilor

HC Zalău a obţinut joi seara o victorie extrem de importantă în lupta pentru menţinerea în Liga Florilor, câştigând cu 25 – 20 duelul de pe teren propriu cu Măgura Cisnădie. La pauză, echipa lui Tadici a intrat cu avantaj minim la cabine, 13 – 12.

Oaspetele au început mai bine, conducând cu 2 – 0 după 5 minute, dar Zalău, care ştia că e cu sabia deasupra capului, a apăsat pe acceleraţie şi s-a desprins la patru goluri. Antrenorul oaspetelor, Alexandru Weber, a introdus-o în finalul primei reprize în poartă pe Mirela Paşca, fostă portăriţă a Zalăului, care a avut câteva intervenţii spectaculoase, dându-le posibilitatea celor de la Cisnădie să se apropie la o lungime până la pauză.

Zălăuancele au ieşit mai motivate de la cabine şi s-au desprins pentru prima dată la şase lungimi în minutul 43, 20 – 14. Ultimul sfert de oră a continuat în acelaşi ritm, cu o echipă a Zalăului care nu a mai riscat nimic şi o formaţie a Cisnădiei care realiza de la un minut la altul că nu mai poate obţine nimic de la acest joc.

„Este o victorie foarte importantă. Ne-am dorit şi ne-am bătut foarte mult pentru această victorie, pentru că trebuie să ieşim din zona fierbinte şi mulţumesc atât publicului, cât şi colegelor, fiindcă am fost o adevărată echipă”, a declarat portarul Zalăului, Paula Teodorescu.

„A fost un joc de angajament mare. Îmi dau seama acum şi mai clar de felul în care a pierdut Cisnădie la Slatina… Sunt mulţumit de felul în care s-au comportat fetele în acest joc. Scorul putea să fie şi mai concludent. Dacă vom câştiga şi partida de luni, de la Slatina, problemele se vor regla în mare parte. Din păcate, de baraj nu mai putem scăpa, dar sper să ne prezentăm la baraj într-o formă bună şi să rămânem în Liga Naţională. Se mai întâmplă… Au fost unele cluburi mari care nici nu au mai reuşit să revină în Liga Naţională, dar „postacii de serviciu” nu au de unde să ştie acest lucru. Noi avem peste 40 de ani în Liga Naţională şi probabil vom rămâne tot aici. Cei care mă contestă să se uite la echipele lor şi să-şi vadă de jucătoarele lor, pentru că nu vor obţine rezultatele mele şi dacă se mai nasc o dată”, a afirmat şi managerul Gheorghe Tadici.

După victoria de joi, HC Zalău a acumulat 14 puncte, urcând pe locul 12, loc de baraj, la două lungimi în faţa formaţiei CSM Slatina, pe care zălăuancele o vor întâlni luni, începând cu ora 17:30, în Sala Liceului cu Program Sportiv din Slatina.

2 Thoughts to “HC Zalău, pas important spre menţinerea în Liga Florilor”

  1. […] HC Zalău a obţinut joi seara o victorie extrem de importantă în lupta pentru menţinerea în Liga Florilor, câştigând cu 25 – 20 duelul de pe teren propriu cu Măgura Cisnădie. La pauză, echipa lui Tadici a intrat cu avantaj minim la cabine, 13 – 12. Vom reveni. Citeste mai mult […]

  2. […] HC Zalău a obţinut joi seara o victorie extrem de importantă în lupta pentru menţinerea în Liga Florilor, câştigând cu 25 – 20 duelul de pe teren propriu cu Măgura Cisnădie. La pauză, echipa lui Tadici a intrat cu avantaj minim la cabine, 13 – 12. Vom reveni.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment