HC Zalău deschide „balul” în noul sezon al Ligii Naţionale

Liga Naţională de handbal feminin revine în această săptămână cu prima etapă din ediţia 2024 – 2025. HC Zalău va debuta în deplasare, pe terenul celor de la Gloria Bistriţa-Năsăud, o formaţie de top a Ligii Naţionale, cu investiţii foarte mari şi cu jucătoare valoroase.

Echipa condusă de Gheorghe Tadici va începe al 39-lea sezon pe prima scenă a handbalului feminin românesc, acolo unde a promovat pentru prima dată în 1984, dar cu o pauză de un an (1985 – 1986), în care a fost nevoită să evolueze, din nou, în eşalonul secund. Nevoită să ajungă la barajul de menţinere în Liga Naţională în ultimii doi ani, echipa condusă de Gheorghe Tadici va avea şi în acest sezon o misiune extrem de dificlă, având în vedere investiţiile mari făcute de majoritatea adversarelor.

HC Zalău a efectuat în această vară o pregătire centralizată la Cheile Grădiştei, dar a susţinut şi o serie de jocuri de pregătire, în care Gheorghe Tadici a rulat toate jucătoarele pe care le-a avut la dispoziţie. Spre finalul pregătirii, sub comanda lui Tadici s-au alăturat şi cele trei internaţionale de junioare: Ioana Niţă, Alexia Niţă şi Bianca Vintilă, care au participat cu naţionala României la Campionatul Mondial din China.

Partida dintre Gloria Bistriţa-Năsăud şi HC Zalău este programată joi, 29 august, de la ora 17:30, în Sala Polivalentă din Bistriţa, fiind primul duel din etapa inaugurală. În cadrul primei runde, au mai fost programate jocurile: CSM Bucureşti – CSM Iaşi 2020, Gloria Buzău – CSM Târgu Jiu, Universitatea Craiova – CSM Slatina, Rapid Bucureşti – Măgura Cisnădie, CSM Râmnicu Vâlcea – Dunărea Brăila şi Minaur Baia Mare – Corona Braşov.

foto: SCM Gloria Buzău

2 Thoughts to “HC Zalău deschide „balul” în noul sezon al Ligii Naţionale”

  1. Suporrer handbal

    Succes ! Deșî Zălăul și Sălajul NU meritâ această echipă , cu un palmares grozav ! ALO !!! CJ ?

  2. […] (1985 – 1986), în care a fost nevoită să evolueze, din nou,… Articolul HC Zalău deschide „balul” în noul sezon al Ligii Naţionale apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment