HC Zalău a pierdut al treilea amical cu Braşovul

Corona Braşov a părăsit terenul de joc în minutul 50, la scorul de 24 – 24, dar după câteva minute a revenit de la vestiare, iar jocul a continuat

După ce vineri dimineaţa a învins Braşovul cu 31 – 27, obţinând prima victorie din amicalele susţinute în această vară, HC Zalău a pierdut la o diferenţă de un gol partida de verificare de sâmbătă dimineaţa, 29 – 30, în faţa aceleaşi echipe.

Tadici a introdus în formula de start o parte din jucătoarele tinere, Roxana Varga, Carmina Bădiţă, iar în poartă a introdus-o pe Adina Mureşan, însă jocul echipe nu a fost pe placul tehnicianului zălăuan. Braşovul a profitat şi a condus pe toată durata primei reprize, având la pauză avataj de un gol, 12 – 13. Zalăul a egalaz pentru prima dată în minutul 31, la 13, dar braşovencele s-au desprins din nou. În minutul 50, la scorul de 24 – 24, banca tehnică a Braşovului a protestat vehement la deciziile celor doi arbitri, ia preşedintele Sorin Târcă a văzut cartonaşul roşu. În acel moment s-a îndreptat spre banca tehnică a echipei sale şi le-au cerut jucătoarelo să părăsească terenul. Echipa a coborât la vestiare, dar, după câteva minute a revenit în sală, jocul fiind reluat. Braşovencle au preluat din nou conducerea, iar la final s-au impus la un gol, zălăuanca din poarta Braşovului, Cristina Sântămărean, apărând aruncarea Crinei Pintea, din ultimele secunde. „Nu este concludent faptul că am părăsit terenul de joc în minutul 50, însă cred că şi maniera de arbitraj ar trebui să fie una corectă. Se vede că handbalul românesc nu participă la marile competiţii şi cred că şi arbitrajul ar trebui să se ridice la un alt nivel, în sensul creşterii valorii handbalului feminin şi masculin”, a declarat Mariana Târcă despre evenimentul din minutul 50. „Fiecare echipă încearcă să se pregătescă cât mai bine şi cheltuie nişte bani pentru acest lucru. Şi arbitri, chiar dacă au fluierul în mână, trebuie să se pregătească. Noi, uneori suntem subiectivi, dar adevărul este că e greu să suporţi orice decizie, ştiind câte eforturi fac atât fetele, cât şi tu ca antrenor, mai ales în pregătire”, a precizat, de cealaltă parte, managerul Gheorghe Tadici.

La finalul partidei, cei doi antrenori au mai precizat:

Gheorghe Tadici, manager HC Zalău: „Au fost trei jocuri bune, de angajament, în special pentru jucătoarele mai tinere de la ambele echipe. Am început pregătirea specifică şi ne-am propus cât mai multe meciuri de pregătire în această lună. După antrenamentele din timpul săptămânii, ne-am propus la fiecare final de săptămână câteva jocuri de verificare. La început de pregătire nu pot fi mulţumit, la ceea ce se vede în acest moment în teren. Se fac multe greşeli tehnice şi se ratează mult. Însă pregătirea este la început şi, probabil pe măsură ce înaintăm în pregătire se vor elimina aceste grşeli tehnice şi astfel şi calitatea jocului va fi mai bună”.

Mariana Târcă, antrenor Corona Braşov: „Sunt jocuri foarte utile care cred că ne folosesc atât nouă, cât şi echipei din Zalău. Ne vom mai întâlni şi la cupa organizată de noi săptămâna viitoare. Avem nevoie de jocuri puternice. Echipa din Zalău a jucat o finală europeană anul trecut şi cred că ne ajută foarte mult amicalele cu această echipă, la ceea ce ne dorim şi noi pentru sezonul următor, o calificare în cupele europene. Rezultatele nu sunt concludente, pentru că sunt jocuri de pregătire, unde fiecare îşi verifică anumite formule de joc. Sunt jocuri în care noi, antrenorii vrem să vedem pe ce jucătoare ne putem baza. Sunt mulţumită de cum arată achipa la această oră, ţinând cont că ne lipses şi câteva jucătoare”.

HC Zalău – Corona Braşov 29 – 30

Marcatoare: HC Zalău – Gabriela Szucsz (9), Carmina Bădiţă (5), Crina Pintea (4), Roxana Varga (3), Ana Maria Şomoi (2), Andrada Trif (2), Andrada Pop (1), Alexandra Lazăr (1), Valeria Beşe (1), Alina Czeczi (1); Corona Braşov – Marilena Burghel (8), Oana Apetrei (6), Adriana Ţăcălie (5), Alina Şorodoc (5), Camelia Hotea (5), Diana Druţu (1).

Leave a Comment