Considerat unul dintre cei mai buni şlefuitori de talente care au existat vreodată în handbalul feminin românesc, antrenorul echipei HC Zalău, Gheorghe Tadici nu a fost niciodată un adept al jucătoarelor străine. Selecţionerul chiar a precizat la un moment dat că „invazia” sportivilor străini în campionatele din România nu fac altceva decât să afecteze echipele naţionale, indiferent de ramura sportivă.
La întâlnirea desfăşurată sâmbătă, la Baia Mare, cu reprezentanţii cluburilor din Liga Naţională feminină, s-a propus ca echipele să aibă dreptul să transfere un număr nelimitat de jucătoare din străinătate. „Dacă tot s-a propus ca echipele să poată transfera un număr nelimitat de jucătoare, am solicitat ca pentru fiecare handbalistă transferată din străinătate, cluburile să plătească o anumită taxă, ceea ce ar fi benefic şi pentru federaţie”, susţine Gheorghe Tadici.
Taxele propuse de selecţionerul României pentru primele două handbaliste sunt modice, 500 de euro, însă, dacă vor dori să aibă trei sau chiar mai multe straniere în lot, conducătorii de cluburi vor trebui să plătească federaţiei sume uriaşe. Pentru cea de-a treia jucătoare transferată, un club din România ar urma să plătească 2.500 de euro, în timp ce suma se va dubla în cazul celui de-al patrulea transfer din străinătate. 10.000 de euro se va percepe pentru cea de-a cincea jucătoare, iar pentru a şasea, 20.000 de euro.
Tot în cadrul şedinţei de sâmbătă, s-a propus ca începând din sezonul următor să se treacă la un sistem cu 14 echipe, iar după încheierea returului se va trece la sistemul cu play-off şi play-out.
La întâlnirea de sâmbătă s-a discutat şi despre viitorul echipei naţionale, iar cea mai mare parte dintre reprezentanţii de cluburi au votat ca selecţionerul să nu mai poată antrena, pe viitor, şi o echipă de club. Tadici a anunţat că dacă va fi nevoit să aleagă între naţională şi echipa de club o va alege pe a doua, însă, consideră că această decizie ar trebui să aparţină Comisiei Tehnice şi să fie validată în Consiliul de Administraţie. „Dacă un antrenor are valoare, este cât se poate de normal să antreneze şi o echipă de club. Nu cred că este o soluţie să transferi un antrenor care nu a mai pregătit nicio echipă de mult timp. Un antrenor străin vine pe bani grei, însă, s-a dovedit a fi o soluţie falimentară şi această decizie. La Vâlcea au fost antrenori străini care au avut cele mai bune handbaliste românce şi încă 7- 8 vârfuri din Europa şi tot nu s-au reuşit performanţele doritele. Este nesemnificativ faptul că anumiţi conducători vremelnici de cluburi votează ca antrenorul naţionalei să nu aibă activitate şi la o echipă de club. Există o serie de interese la anumite cluburi, iar cel mai grav este că, în România, majoritatea echipelor trăiesc din banul public, iar cei care-i gestionează ar trebui să o facă mai atent”, consideră selecţionerul Tadici.
De menţionat că antrenorul echipei HC Zalău nu va putea sta pe bancă la primele trei partide oficiale începând cu cele din Cupa României, după ce Comisia de Apel, la solicitarea arbitrului Sorin Dinu, a decis suspendarea antrenorului Gheorghe Tadici pe o perioadă de trei etape şi amendarea acestuia cu suma de 1.000 de lei, sumă ce a fost deja achitată.