Dacă în alte ţări, campionatele de handbal se pot desfăşura în sistem tur-retur, echipele având posibilitatea să evolueze şi acasă, nu doar în deplasare, Federaţia Română de Handbal a gândit un sistem de care s-au arătat nemulţumite mai multe cluburi din Liga Naţională.
Managerul Zalăului, Gheorghe Tadici, antrenorul cu cele mai bune rezultate din handbalul feminin românesc, s-a aratăt şi el indignat de faptul că Liga Naţională se desfăşoară sub formă de turnee, iar o mare parte dintre acestea s-au desfăşurat în Bucureşti. Marea supărare a tehnicicanului zălăuan a venit după eşecul la limită din etapa a X-a, 26 – 27 cu Gloria Buzău.
„Cheltuim bani, dar îmi pare rău că nu-i cheltuim în favoarea performanței handbalului românesc. Așa, să venim să stăm 16 echipe pe aceleași bănci, să ne dezbrăcăm în tribună și să n-ai voie să intri într-un vestiar, să te speli după meci… Astea sunt lucruri gândite de niște oameni handicapați care nu vin aici să vadă ce se întâmplă. Își bat joc de fetele astea, nu mă interesează de unde sunt, de la minister sau de oriunde. Noi cheltuim sute de milioane pentru un turneu cu un meci. Turneul de la București s-a transformat în trei meciuri, care înseamnă costuri de trei ori mai mari. Acesta e câștigul handbalului, cheltuim bani pentru nimic, pentru anti-handbal, asta se întâmplă numai în România. Oamenii care gândesc treburile astea sunt niște oameni care au probleme mari cu judecată”, a fost reacţia lui Tadici la finalul partidei cu Gloria Buzău.
Chiar dacă relatările fostului selecţioner sunt cât se poate de reale, Comisia de Disciplină din cadrul FRH s-a sesizat şi i-a cerut un punct de vedere antrenorului Gheorghe Tadici pentru şedinţa din data de 2 martie, mai marii handbalului românesc nefăcând altceva decât să demonstreze că „politica pumnului în gură” este cea mai bună armă.
De această dată, Tadici a lăudat, în mod ironic, felul în care sunt organizate etapele din campionat, afirmând că „le-am spus ce vor să audă. Să vedem, aşa le convine?”.
„În primul rând aș vrea să felicit organizatorii pentru condiții, sala are suprafața de joc foarte curată. În al doilea rând vreau să-mi exprim mulțumirea deosebită pentru că jucăm pe teren neutru. La București venim practic a patra oară, îi felicit pe cei care, în condiții de pandemie, au hotărât să protejeze jucătoarele. Ele trebuie să se dezbrace în tribune, pe scaune, este un lucru foarte bun, și desigur cred că tot ce s-a întâmplat și ce se întâmplă, este rodul unei gândiri a unor oameni cu multă judecată!”.
11 etape s-au scurs până în prezent din Liga Naţională dintr-un total de 30, campionatul din România fiind cu cele mai puţine etape disputate.
Marius Morar
D-lor din FR Handbal lasati echipele sa joace si acasa fara spectatori nu doar pe terenuri neutre. De ce Zalau trebuie sa joace 4 turnee in Bucuresti cu o cheltuiala de 80 milioane/meci.Cum e mai usor sa vina doi arbitri la Zalau sau sa plece echipa la Bucuresti ,Brasov, Sf Gheorghe cu15-16 persoane,transport ,masa,cazare.Credeti ca sponsorii in general,plus primarii,consilii judetene nu se vor retrage?Acest avertisment nu este doar pentru Zalau dar sant in cauza si Bistrita,Baia Mare etc.
Pop Dorel Liviu -Ex presedinte Silcotub Zalau(HC Zalau)
Felicitari domnule profesor !
Da de pamant cu acesti MOJICI de la federatia de handbal ,dle Tadici, singurul care ai curaj ! Maturat pe jos cu ei !