Competiţia nu s-a organizat conform regulamentului şi s-a desfăşurat pe un teren cu suprafaţă sintetică, de dimensiuni reduse, iar echipele au fost alcătuite din doar cinci jucători de câmp, nu din şapte, cum ar fi fost normal
Chiar dacă regulamentul prevede ca această competiţie să se desfăşoare pe o suprafaţă a cărei dimensiuni să fie jumătate din cea unui teren de fotbal, în Sălaj, competiţia s-a desfăşurat pe terenul cu suprafaţă sintetică, de la Baza Sportivă „Onix”. Nici numărul jucătorilor dintr-o echipă nu au corespuns regulamentului, într-o formaţie evoluând doar cinci jucători de câmp, în loc de şapte, cum ar fi fost normal.
Numărul echipelor din Sălaj participante la Cupa „Hagi-Danone” a fost extrem de redus, pentru un loc la faza zonală luptându-se FC Zalău, Viitorul Zalău şi Sportul Şimleu.
FC Zalău este echipa calificată la faza zonală, după ce a învins cu scorul de 1 – 0 Viitorul Zalău şi cu scorul de 2 – 0 Sportul Şimleu. De menţionat că juniorii echipei Viitorul au fost mai mici cu un an decât adversarii lor, însă, chiar şi în aceste condiţii, au avut o evoluţie lăudabilă.
Cele mai multe goluri s-au înscris în duelul dintre Viitorul Zalău şi Sportul Şimleu, zălăunii antrenaţi de Laurean Flonta câştigând cu scorul de 4 – 3.
„La grupa 2001 nu avem adversari în Sălaj. Mă bucur că am câştigat şi că mergem la faza zonală, însă ne va dezavantaja foarte mult faptul că am jucat cinci plus unu, nu şapte plus unu, cum prevede regulamentul. Practic, noi mergem acum la faza zonală fără să fi jucat niciun meci oficial în formaţie completă, cum prevede regulamentul. A fost o competiţie slabă, cu puţine echipe. Normal, această competiţie trebuia să se desfăşoare după sistemul „tur-retur”, nu aşa cum s-a jucat acum, în două zile. Suntem puţine echipe şi măcar jocuri să avem cât mai multe”, ne-a declarat antrenorul echipei FC Zalău, Alexandru Pop.
Managerul clubului Viitorul, Daniel Sabou, consideră că a contat mult faptul că jucătorii săi au fost mai cici cu un an decât adversarii de la FC Zalău. „Noi am jucat cu copii născuţi în 2002, însă, chiar dacă au fost mai mici, au arătat un fotbal de calitate. Dacă domnul Pop consideră că nu are adversari în Sălaj, nu pot decât să-i doresc succes la faza zonală şi să ajungă şi el la două turnee finale, aşa cum am ajuns noi. A contat mult şi faptul că s-a jucat cinci plus unu, nu şapte plus unu, cum prevede regulamentul. Nu pot spune că am fi câştigat noi sau Şimleul dacă am fi jucat după cum scrie în regulament, însă consider că este inadmisibil să se joace cinci plus unu şi să mergi la zonă, unde ai pe teren şapte jucători de câmp”, este de părere Sabou.
Şi antrenorul Şimleului, Bogdan Pop, consideră că altele ar fi fost datele problemei dacă această competiţie s-ar fi jucat conform regulamentului. „Ca niciodată, în acest an a fost o competiţie plină de fair-play, fără să existe discuţii contradictorii între antrenori sau alte persoane. Consider însă că datele problemei erau cu totul altele dacă s-ar fi jucat cu şapte jucători de câmp plus portarul, nu cu cinci plus portarul, aşa cum am jucat noi”. Întrebat ce impresie i-au lăsat cele două adversare, antrenorul şimleuan a afirmat: „Cele două echipe au stituri total diferite. Viitorul este o echipă care pasează mult, cu jucători tehnici, în timp ce jocul echipei FC Zalău se bazează forţă”.
La faza zonală, programată în acest weekend, la Cluj, FC Zalău va evolua împotriva echipelor: FC Bihor, FC Dynamic Baia Mare, CFR Cluj, Kinder Carei şi Gloria Bistriţa. La turneul final al Cupei „Hagi-Danone”, programat în 30 mai, la Arad, se va califica echipa clasată pe primul loc.
Lotul echipei FC Zalău: Andrei Pop – Paul Moldovan, Balint Tibor, Szabo Robert, Alin Lazăr, Cristian Mureşan, Flavius Şandor, Raul Maxim, Mark Katona, Lareunţiu Bogoş şi Gergo Denes. Antrenor: Alexandru Pop