Doliu în handbalul zălăuan

Handbalul zălăuan mai pierde o persoană importantă după ce, tot în acest an, au încetat din viaţă două foste mari jucătoare, Maria Cenan şi Mihaela Apostol. Teodor Cheţa, omul care a avut o contribuţie majoră la dezvoltarea handbalului sălăjean, a încetat din viaţă în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.
De-a lungul carierei de profesor şi antrenor de handbal, Teodor Cheţa a descoperit o serie de jucătoare importante, care au făcut istorie atât la echipele de club pentru care au evoluat, cât şi sub tricoul echipei naţionale, printre ele numărându-se portarul Talida Tolnai, medaliată cu bronz la Campionatul European din 2007, Ramona Farcău, vicecampioană mondială în 2005 cu naţionala pregătită de Gheorghe Tadici şi Olimpia Vereş, campioană mondială în 1995 cu naţionala de tineret. „Sportul, în special, handbalul a fost viaţa lui. Pentru el, handbalul era prioritar, mai important chiar decât familia şi, chiar de aceea, l-am lăsat să facă ce şi-a dorit toată viaţa. A avut rezultate deosebite de-alungul anilor şi a primit patru gradaţii de merit în urma rezultatelor obţinute. Este o pierdere imensă şi o durere pe care nu o pot simţi decât cei care rămân în urmă”, ne-a povestit, printre lacrimi, soţia Ana.
Printre foştii săi elevi se numără chiar şi actualul director sportiv al HC Zalău, Gheorghe Sână, căruia i-a fost diriginte în clasele V – VII, la Tihău.
Teodor Cheţa a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti cu media 10, iar o perioadă de timp a activat ca metodist în cadrul Consiliului Judeţean pentru Educaţie Fizică şi Sport Sălaj. Ca profesor, şi-a început activitatea în satul natal, Gîlgău Almaşului, activând apoi ca profesor la Clubul Sportiv Şcolar Zalău. Cei mai mulţi ani i-a petrecut la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” Zalău, actualmente Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, unde a activat încă de la înfiinţarea şcolii, din anul 1981. Practic, sala de sport a acestei şcoli se condunfă cu numele profesorului Teodor Cheţa, iar autorităţile locale şi conducerea şcolii se vor gândi, probabil, în viitor, ca sala de sport să poaret denumirea fostului pionier al handbalului sălăjean.
Teodor Cheţa va fi condus vineri pe ultimul drum, slujba religioasă urmând să aibă loc la Capela Cimitirului Orodox din Zalău, începând cu ora 13, după care, trupul neînsufleţit al fostului profesor de sport va fi dus în satul natal, Gîlgău Almaşului, unde va fi înmormânat.

3 Thoughts to “Doliu în handbalul zălăuan”

  1. Anonim

    Odihnestete-n pace T. Cheta!

  2. Paul Unimatan

    O persoana deosebita,un bun profesor si suflet imens.Sincere condoleante.

  3. Anonim

    Dumnezeu sa-l odihneasca!Un om deosebit!

Leave a Comment