Doliu în boxul sălăjean. Maestrul Ioan Dragoş a încetat din viaţă la aproape 70 de ani

Boxul sălăjean este în doliu. Maestrul Ioan Dragoş, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi antrenori de box din Sălaj, a încetat din viaţă în noaptea de miercuri spre joi, după o grea suferinţă. Antrenorul Dragoş ar fi împlinit 70 de ani în luna septembrie.

Ioan Dragoş a început boxul la Satu Mare, iar în 1973, odată cu înfiinţarea Clubului Sportiv Muncitoresc (actualul Club Sportiv Municipal) a fost adus la Zalău de către antrenorul Ioan Popa. După numai cinci ani în care a reprezentat clubul zălăuan ca sportiv, Ioan Dragoş a devenit antrenor de box la CSM Zalău, funcţie pe care a ocupat-o până în 2023, când s-a pensionat.

„În 1973 l-am adus la Zalău, iar după cinci ani, datorită seriozităţii sale, am decis să-l trimit la cursul de antrenori. În acea perioadă, eu eram antrenor şi la lotul olimpic, iar la CSM Zalău aveam nevoie de încă o persoană care să mă ajute în pregătirea sportivilor. A fost un antrenor cu rezultate foarte bune, a avut mulţi sportivi cu care a câştigat titluri naţionale şi cupe ale României. A fost un coleg deosebit, un om corect, căruia i-a plăcut să muncească cu sportivii săi. Plecarea sa dintre noi este o pierdere mare pentru boxul sălăjean”, ne-a declarat antrenorul Ioan Popa.

„Am colaborat timp de 17 ani cu maestrul Dragoş în calitate de sportiv, iar cinci ani am fost colegi, după ce am devenit şi eu antrenor în cadrul clubului. Boxul sălăjean a pierdut o persoană importantă”, au fost cuvintele fostului pugilist, Adrian Popuţea, actualmente antrenor la CSM Zalău.

„Anul trecut am sărbătorit împreună pensionarea maestrului Dragoş. Nu pot decât să regret foarte mult plecarea sa dintre noi. Chiar dacă s-a pensionat, uşa clubului nostru ar fi fost deschisă oricând pentru el. De astăzi, însă, i se vor deschide alte uşi”, a afirmat directorul CSM Zalău, Silviu Mureşan.

Ioan Dragoş va fi condus pe ultimul drum sâmbătă, 20 iulie, începând cu ora 13, ceremonia funerară fiind programată la capela cimitirului din localitatea Şumal.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

One Thought to “Doliu în boxul sălăjean. Maestrul Ioan Dragoş a încetat din viaţă la aproape 70 de ani”

  1. […] ani în luna septembrie. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Vom reveni. Articolul Doliu în boxul sălăjean. Maestrul Ioan Dragoş a încetat din viaţă la aproape 70 de ani apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment