Doi sălăjeni, campioni naționali la powerlifting

Rezultate de excepție pentru Denis Kozma și Moni Vivien, doi sportivi din Cehu Silvaniei, campioni la skandenberg, legitimați la Unirea Șișești. Aceștia au participat în premieră la Campionatul Național de Powerlifting din Alba Iulia. Cei doi sportivi au bătut cinci recorduri naționale.
La Campionatul Național de Powerlifting sunt trei probe: împins la piept orizontal (repetare cu greutate maximă), îndreptări (repetare cu greutate maximă) și genuflexiuni (repetare cu greutate maximă). La fiecare probă se face clasamentul la fiecare exercițiu în parte, iar la final se contabilizează totalul.
Denis Kozma a concurat la categoria -74 kg. La U23 a obținut patru medalii de aur, cu două recorduri naţionale. La seniori a urcat o dată pe prima treaptă a podiumului și de trei ori pe a doua.
– proba de împins: 140 kg locul 1 seniori și U23
– proba de îndreptări: 240 kg, locul 1 U23 și locul 2 seniori
– proba de genuflexiuni: 210 kg record național U23 +5 kg, locul 1 U23, locul 2 seniori
– total: 590 kg record național U23 +5 kg, locul 1 U23, locul 2 seniori
Moni Vivien a concurat la categoria -57 kg. În grupa de vârstă U18 a câștigat patru medalii de aur cu trei recorduri naţionale, iar la seniori a cucerit un loc 1 și două locuri 3.
– proba de împins: 70 kg locul 1 U18 și senioare
– îndreptări: 125 kg record național +10kg, locul 1 U18, locul 4 senioare
– proba de genuflexiuni: 115 kg record național +10kg, locul 1 U18, locul 3 senioare
– total: 310 + 17.5 kg record
Felicitări celor doi tineri din Cehu Silvaniei, ei parcurgând săptămânal 70 de kilometru pentru a ajunge la Șișești, locul de antrenament. Clubul Unirea Șișești este condus de inimosul sportiv Olimpiu Făt, multiplu campion la aceste sporturi mai puțin cunoscute în România.
M. S.

One Thought to “Doi sălăjeni, campioni naționali la powerlifting”

  1. […] în parte, iar la final se contabilizează totalul. Denis Kozma a concurat… Articolul Doi sălăjeni, campioni naționali la powerlifting apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment