Doi foşti jucători ai CS Barcău Nuşfalău, campioni mondiali la minifotbal

Rezultat istoric pentru naţionala de minifotbal a României. Reprezentativa ţării noastre a devenit, în premieră, campioană mondială la minifotbal, rezultat obţinut la finalul săptămânii trecute, la Campionatul Mondial desfăşurat în Emiratele Arabe Unite.

„Tricolorii” sunt la a patra participare la un astfel de eveniment, la două din celelalte trei obţinând medaliile de bronz. România s-a duelat cu reprezentativa Kazahstanului în finala competiţiei, câştigând în faţa acesteia la loviturile de departajare, 14 – 13. Kazahii au condus cu 2 – 0, dar România a revenit spectaculos prin „dubla” reuşită de orădeanul Marius Balogh, golul egalizator, care a trimis meciul în prelungiri, fiind marcat chiar în ultimele minute.

Un aport considerabil la rezultatul obţinut de România la ediţia din acest an a Campionatului Mondial l-au avut şi doi foşti jucători ai echipei CS Barcău Nuşfalău, Andrei Şumălan şi Andrei Ferik. Ambii au evoluat la formaţia de pe malul Barcăului în returul sezonului trecut, când Nuşfalăul se afla în lupta pentru titlul judeţean. Atât Şumălan, cât şi Ferik au transformat loviturile de departajare din finala cu Kazahstan.

„Este ceva incredibil ce s-a întâmplat. Încet, încet ne dăm seama ce am realizat. Să fii cel mai bun din lume, indiferent la ce sport, este ceva incredibil”, ne-a declarat Andrei Şumălan, originar din Marghita, la fel ca şi colegul său Ferik.

Şumălan evoluează în prezent la Bihorul Beiuş, în timp ce Ferik activează la Clubul Sportiv Oşorhei.

Delegaţia României, condusă de zălăuanul Ioan Onicaş – preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, a ajuns în ţară duminică seara.

One Thought to “Doi foşti jucători ai CS Barcău Nuşfalău, campioni mondiali la minifotbal”

  1. […] Rezultat istoric pentru naţionala de minifotbal a României. Reprezentativa ţării noastre a devenit, în premieră, campioană mondială la minifotbal, rezultat obţinut la finalul săptămânii trecute, la Campionatul Mondial desfăşurat în Emiratele Arabe Unite. „Tricolorii” sunt la a patra participare la un astfel de veniment, la două din celelalte trei obţinând medaliile de bronz. România s-a duelat cu reprezentativa Kazahstanului în finala competiţiei, câştigând în faţa acesteia la loviturile de departajare, 14 – 13. Kazahii au condus cu 2 – 0, dar România a revenit spectaculos prin „dubla” reuşită de orădeanul… Citeste mai mult […]

Leave a Comment