Cristian Pop, nevoit să renunţe la volei

După mai puţin de un an de la accidentarea suferită anul trecut, în timpul turneului amical organizat la Zalău, voleibalistul Cristian Pop este nevoit să pună punct sportului de performanţă

La scurt timp după încheierea sezonului 2013 – 2014 al Diviziei A1 la volei, conducerea clubului Phoenix Şimleu Silvaniei a reuşit o achiziţie importantă, transferându-l pe fostul universal al Unirii Dej, Lucian Tofan. Lucrurile părea clarificate, mai ales că pe acelaşi post urma să revină după accidentare zălăuanul Cristian Pop, unul dintre cei mai valoroşi juniori pe care i-a dat Zalăul în ultimul deceniu. Însă, situaţia s-a schimbat radical în ultimele zile, iar voleibalistul a anunţat conducerea clubului că este nevoit să pună punct carierei, motivând că nu va mai putea juca niciodată la parametri normali din cauza rupturii de tendoane suferită vara trecută, la piciorul drept, în timpul unui turneu amical organizat de Volei Municipal Zalău. Imediat după accidentare, jucătorul a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Timişoara, dar, în timpul recuperării şi-a dat seama că nu mai poate continua voleiul la nivel de performanţă. „Mi-a fost foarte greu să iau această decizie, fiindcă practic voleiul de 16 ani şi am trăit din acest sport. Pot face mişcare, să alerg, dar, din păcate, volei de performanţă nu voi mai putea practica. Puteam să amân această decizie şi să îi anunţ pe cei din conducerea clubului doar în luna august, dar, îi respect foarte mult pentru ceea ce au făcut pentru mine şi am considerat că este mai bine să fiu corect faţă de ei. Am avut o relaţie foarte bună cu toţi cei din cadrul clubului, începând de la domnul primar până la colegii de echipă şi regret foarte mult că nu pot să-i ajut în sezonul viitor să obţină rezultatele dorite. Sper ca Phoenix să se claseze pe un loc de cupă europeană, fiindcă ar fi o bucurie foarte mare pentru oraş şi pentru oamenii care vin la sală. Pentru mine, viaţa merge mai departe”, ne-a declarat voleibalistul zălăuan.
Antrenorul Mircea Abraham consideră că este o pierdere mare pentru Phoenix despărţirea de Cristi Pop, chiar dacă pe acest post a fost adus Lucian Tofan. „Cristi Pop este un jucător valoros, care a demonstrat acest lucru la echipele pentru care a evoluat. Din păcate, în viaţa unui sportiv există şi astfel de momente, care nu sunt deloc plăcute. Am purtat o discuţie cu el şi apreciez că a fost fair-play faţă de noi şi ne-a spus din timp că nu mai poate continua. Am făcut tot ce a depins de noi pentru a putea continua, dar el consideră că e mai bine să îşi încheie cariera”, a precizat tehnicianul echipei şimleuane.
Soluţia de înlocuire a universalului Cristian Pop ar putea veni din partea lui Răzvan Vâlcelean, voleibalist ce a evoluat şi în sezonul trecut pentru formaţia de la poalele Măgurii. Urmează că cei din conducere să poarte o discuţie cu acesta în zilele următoare, pentru a vedea dacă pot ajunge la o înţelegere.
În vârstă de 27 de ani, Cristian Pop a început voleiul la vârsta de zece ani, la CSS Zalău, sub îndrumarea profesorului Vasile Ilieş, iar până să ajungă la seniori, a fost convocat, în repetate rânduri, la loturile naţionale de cadeţi şi juniori. A ajuns la Remat Zalău, însă pentru o perioadă scurtă de timp, fiind împrumutat la Phoenix Şimleu Silvaniei, cu care a reuşit să promoveze în Divizia A1. A revenit la formaţia zălăuană, după care s-a transferat la Torpi Târgu Mureş. De la formaţia târgmureşeană a ajuns la SCM Universitatea Craiova, pentru care a evoluat timp de două sezoane, iar în 2012, după cea de-a doua promovare a Phoenix-ului, a revenit la poalele Măgurii.

One Thought to “Cristian Pop, nevoit să renunţe la volei”

  1. Sportiv care s-a recuperat

    Pacat pt CRISTI , dar la aceasta varsta el ar putea reveni in forta daca ar face o recuperare f.f buna la un centru specializat. Nimic nu e pierdut. de ce nu intrebati la handbal unde fac recuperarea?Merita incercat inca 2-3 luni de zile. Hai Cristi incearca! Clubul trebuie sa fie aproape si sa-l reseteze…SE POATE IN MOD SIGUR !!!!!!NU CEDA !!!

Leave a Comment