Cel mai longeviv antrenor de box din Sălaj revine în activitate la aproape 80 de ani

Fără doar şi poate, Ioan Popa nu este doar cel mai longeviv antrenor de box din Sălaj, ci şi cel mai cunoscut şi mai apreciat. Practic, odată cu venirea sa în Sălaj a fost înfiinţată şi secţia de box la Clubul Sportiv Municipal Zalău. Se întâmpla în anul 1973, în urmă cu 51 de ani, iar prima medalie pentru clubul zălăuan a fost obţinută chiar de secţia de box, prin Nicolae Bumb – aur la Campionatul Naţional, în timp ce Viorel Burde şi Grigore Rafa erau medaliaţi cu argint.

În anul 2018, maestrul Ioan Popa a decis să pună punct carierei de antrenor, după 45 de ani în care a activat doar la CSM Zalău. Prin mâna sa au trecut foarte mulţi sportivi care au devenit campioni naţionali şi medaliaţi la „Naţionale”. Printre ei se numără Virgil Meleg, Adrian Souca, Adrian Popuţea, Sabina Papiţa, Flavia Iacob, Mihaela Păuşan şi Alina Ştirb.

După ce „a pus mânuşile în cui”, Adrian Popuţea, unul dintre elevii maestrului Ioan Popa, a devenit antrenor la CSM Zalău, dar şi-a înfiinţat şi propriul club, ACS Ringul Sălăjean, beneficiind şi de o susţinere financiară din partea Consiliului Judeţean Sălaj. Din dorinţa de a obţine rezultate cât mai bune cu sportivii săi, Popuţea a decis să apeleze la serviciile fostului său antrenor, cel care în luna august va împlini vârsta de 80 de ani. Se pare, însă, că vârsta nu este un impediment pentru antrenorul Popa, care a răspuns afirmativ ofertei, fără să stea prea mult pe gânduri. Cele două părţi au semnat un contract valabil până la finalul anului 2025.

„Dacă în 2023 am obţinut trei medalii la Campionatele Naţionale, două de argint şi una de bronz, ne propunem împreună cu maestrul Ioan Popa să obţinem chiar calificări la Campionatul European în următorii ani”, a declarat Adrian Popuţea.

La ACS Ringul Sălăjean a ajuns în urmă cu câteva zile şi Mădălina Ciumă, o sportivă transferată de la Chimia Râmnicu Vâlcea, pe care Popuţea o antrenează din 2021. În 2021, sportiva a decis să se mute în Sălaj cu locul de muncă şi cu facultatea, însă a boxat tot pentru clubul din Râmnicu Vâlcea până în vara acestui an.

„Datorită finanţării de care beneficiem de la Consiliul Judeţean Sălaj, am decis să o transferăm la clubul nostru. O antrenez din 2021 şi am obţinut două titluri naţionale la senioare în această perioadă”, a mai afirmat Popuţea.

 

 

One Thought to “Cel mai longeviv antrenor de box din Sălaj revine în activitate la aproape 80 de ani”

  1. […] timp ce Viorel Burde şi Grigore Rafa erau medaliaţi cu argint. În… Articolul Cel mai longeviv antrenor de box din Sălaj revine în activitate la aproape 80 de ani apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment