Atât s-a putut. HC Zalău ajunge la barajul pentru menţinerea în Liga Florilor

HC Zalău va încheia sezonul actual pe locul 12, ultimul care asigură prezenţa la barajul de menţinere în Liga Florilor, indiferent de rezultatul din ultima rundă, cel cu Minaur Baia Mare. Handbalistele zălăuane au cedat miercuri după-amiaza cu scorul de 18 – 26, pe teren propriu, în faţa celor de la Rapid Bucureşti, campioana din urmă cu două sezoane şi vicecampioana ediţiei trecute.

HC Zalău a avut un început promiţător şi chiar a condus de câteva ori pe tabelă în prima parte, 4 – 3 (min. 12), 9 – 8 (min. 23) şi 10 – 9 (min. 27). Până la pauză, oaspetele au revenit şi au intrat cu avans de trei goluri la cabine, 13 – 10, iar în partea secundă, rapidistele şi-au mărit avantajul. Nemulţumit de anumite decizii ale arbitrilor, Gheorghe Tadici a văzut cartonaşul galben în minutul 23, iar în minutul 40 a fost sancţionat cu eliminare de două minute. Deşi „zarurile erau aruncate”, scorul fiind deja 18 – 26, managerul echipei zălăuane a solicitat time-out în minutul 59, protestând, din nou, la adresa arbitrilor, moment în care a primit atât cartonaşul roşu, cât şi cel albastru.

Una peste alta, Zalăul a încercat să obţină cât mai mult de la partida de miercuri, însă diferenţa de valoare, una cât se poate de clară, dintre cele două loturi, şi-a spus cuvântul în special în partea secundă.

HC Zalău a beneficiat de 11 aruncări de la şapte metri în jocul de miercuri, în timp ce pentru Rapid s-au dictat cinci astfel de aruncări. Cinci eliminări de două minute a avut Zalăul, în timp ce Rapidul a fost sancţionată cu patru eliminări de două minute.

Ultima etapă din Liga Florilor este programată sâmbătă 11 mai, zălăuancele urmând să evolueze pe terenul celor de la Minaur Baia Mare. Foarte probabil, cele două echipe vor merge şi la barajul de menţinere în ligă, alături de Activ Prahova Ploieşti şi de CSM Deva. Turneul de menţinere/retrogradare este programat în 24 – 26 mai, locaţia nefiind încă stabilită.

One Thought to “Atât s-a putut. HC Zalău ajunge la barajul pentru menţinerea în Liga Florilor”

  1. […] ori pe tabelă în prima parte, 4 – 3 (min. 12), 9 – 8… Articolul Atât s-a putut. HC Zalău ajunge la barajul pentru menţinerea în Liga Florilor apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment