Alexandra Ciunt, primul transfer al HC Zalău

Handbalistele de la HC Zalău au intrat miercuri în vacanţă până în data de 3 iulie, când este programată reunirea lotului, însă managerul Gheorghe Tadici poartă tratative intense cu jucătoare din ţară, chiar şi din străinătate. În această săptămână, conducerea clubului zălăuan a şi reuşit primul transfer al veri, ajungând la o înţelegere cu jucătoarea Alexandra Ciunt. Originară din Şimişna (Sălaj), Alexandra Ciunt este chiar nepoata prefectului judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, iar la HC Zalău a ajuns sub formă de împrumut pentru o perioadă de două sezoane, fiind legitimată la campioana României, HCM Baia Mare. „Este o jucătoare pe care mi-o doresc la echipă de doi ani”, ne-a dezvăluit managerul Gheorghe Tadici despre handbalista de 22 de ani.

Alexandra Ciunt evoluează pe postul de inter dreapta, iar în sezonul trecut a fost împrumutată la HCM Râmnicu Vâlcea. Jucătoarea a suferit, însă, o ruprută de ligamente în vara anului trecut în timpul unui meci amical cu CSM Ploieşti, fiind supusă unei intrevenţii chirurgicale. Recuperarea a decurs bine, iar jucătoarea a revenit pe teren la începutul acestui an.

Gheorghe Tadici a precizat că în această săptămână a mai ajuns la o înţelegere cu o jucătoare din Liga Naţională, dar, deocamdată nu poate să-i dezvăluie numele, acesta aflându-se încă sub contract cu o altă echipă.

Există şi varianta unui transfer din străinătate, însă o decizie finală în acest sens va fi luată în zilele următoare, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie. „Avem în vedere aducerea a trei, chiar patru jucătoare, în funcţie de starea de sănătate a Valeriei Motogna. Urmează să vedem dacă ea va putea continua să joace şi, în funcţie de starea ei de sănătate vom şti câte jucătoare transferăm. Ea a fost supusă unei intervenţii chirurgicale şi dacă se va reface ne va fi utilă în sezonul următor pe faza de apărare. Poate redeveni una dintre cele mai bune cinci apărătoare din România”, consideră tehnicianul echipei zălăuane.

După ce vor reveni din vacanţă, handbalistele pregătite de Tadici vor începe pregătirea pe plan local, unde se vor antrena timp de zece zile. În data de 13 iulie, lotul formaţiei zălăuane va pleca într-un stagiu de pregătire de 11 zile la Cheile Grădiştei, staţiune în care HC Zalău îşi desfăşoară cantonamentele de câţiva ani.

 

Leave a Comment