Gala Sportului Sălăjean devine de la an la an un simplu eveniment în care sunt premiaţi cei mai buni sportivi ai judeţului. Tot mai puţină lume este prezentă la final de an la eveniment, iar aceasta din cauza atenţiei care li se oferă sportivilor atât din partea organizatorilor galei, cât şi a autorităţilor locale şi judeţene. Au apus de mult vremurile în care sportivii incluşi în clasamentul de la finalul anului erau cu adevărat satisfăuţi de premiile oferite. În acest an, pe lângă faptul că a fost organizată într-un cadru nu foarte prielnic pentru un astfel de eveniment, premierea sportivilor a început la ora 14, o oră cât se poate de incomodă pentru majoritatea sportivlor, dar şi pentru famiile acestora. Au fost chiar sportivi care nu au putut ajunge de la început la eveniment, tocmai din cauză că serviciul nu le-a permis acest lucru.
Sportivii primesc la finalul anului o diplomă, o floare, un trofeu şi o sumă modică de bani din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj, premii care-i nemulţumeşte pe majoritatea sportivilor. Nici directorii cluburilor reprezentative din judeţ nu par mulţumiţi de modul în care se organizează acest eveniment la finalul fiecărui an.
„Gala Sportului Sălăjean putea fi organizată mult mai bine dacă ar fi participat şi autorităţile locale cu o sumă de bani. Până la urmă, pentru orice sportiv contează banii. Având în vedere că legislaţia nu dă voie cluburilor să premieze sportivii, autorităţile locale puteau face acest lucru. Sunt multe judeţe care au acurdat sume mari pentru premierea sportivilor. La noi, probabil a venit destul de târziu şi iniţiativa Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, iar autorităţile locale nu au mai putut identifica surse de finanţare pentru premierea sportivilor. Probabil, trebuiau cuprinse în bugetul stabilit la începutul anului. A fost o organizare slabă a galei, dar am purtat o discuţie cu directorul Adrian Fărcaş, care vrea să organizeze anul viitor un eveniment mai de amploare”, a declarat directorul CSM Zalău, Silviu Mureşan.
Făcând o comparaţie cu alte judeţe, autorităţile judeţene din Dolj au alocat în acest an nu mai puţin de 100.000 de lei, iar cele locale, 21.000 de lei pentru premiere, bani cu care au fost premiaţi 96 de sportivi şi antrenori.
– te rog sa numeri de cate ori ai scris „sportivi” in text
– spre compartie, Doljul a alocat 100.000 de lei… spre comparatie cu ce? ca nicaieri nu apare cati bani s-au alocat in Salaj!
– ce cadru nu foarte prielnic? unde a fost organizata Gala, ca tu ai uitat sa scrii!
Un asemena articol nu mobilizeaza pe nimeni.Iti pare rau pentru sportivi, dar esti trist ca ai in preajma ziristi lipsiti de chemare.
Ii urez sarbatori fericite asa-zise jurnaliste, Daniela Elena Fizesan Chisbora, careia i-au esuat toate incercarile de a deveni asistent medical de renume in Qatar. Este cea care se ocupa cu raspandirea unor zvonuri malitioase la adresa tuturor celor care nu au pus botul la fatarnicia ei de “intelectuala” (de exemplu povestile vanatoresti ale senatorului PSD, Gheorghe Pop bijuteriile viceprimaritei de Zalau, Daniela Cota sau averile liderilor noului PNL Salaj, Radu Capilnasiu si Lucian Bode).
In 2009, Daniela Elena Fizesan Chisbora incerca cu disperare sa dea de vedetele Intact, citez: Zi-mi cum pot sa iti trimit o fotografie cu subprefectul de Salaj, Onorica Abrudan, cica fosta membra PDL, care in timpul serviciului face campanie pentru Bascosu’? In Zalau s-a facut si o campanie in scoli, cica de informare, sub egida prefecturii, prin care elevii dintr-un liceu au fost invatati cum sa voteze. Ghici cine au fost ? Alt subprefect PDL, Claudiu Barsan, impreuna cu directorii PDL de la Casa Judeteana de Pensii Salaj, Anamaria Pernes, si directorul AJOFM Salaj, Romeo Sarca. De asemenea, prefectul Andrei Todea misuna prin judet la ceas de seara. Tot pentru campania lui Base…, desigur. Sper sa vezi mesajul. (ciutacu.ro/articol/asaltul-grotesc-al-termitelor-portocalii/, mircea-badea.ro/blog/replica/comment-page-8/)
5000 lei au fost alocati in salaj pt premiere. cica de 2000 au luat flori si restu au impartit
Rezultatele au fost modeste in 2014. Este o rusine ce se intampla. Vai steaua lor sportivi! Tot ce se mai obtine vine din inertie. Cei care practica sportul de performanta o fac pentru ca au sportul in sange. Nu vine nimic din urma pentru ca antrenorii care se ocupa de sportivi nu mai au tragere. Mai mult de atat copiii nu se mai indreapta spre sport. Nu este suficien faptul ca primaria „baga” bani in volei. Nu asa se face! Nu trebuie sa dam salarii barosane la mercenari! Ne multumim sa vedem meciuri de volei si cu o echipa de locul 7-8, dar sa vedem salajeni de-ai nostri. Asa Primaria ar putea sustine si 2-3 pugilisti, 2-3 tenismeni, 2-3 atleti si 2-3 luptatori, ramuri unde Zalaul a avut mereu rezultate importante pe plan national. Pacat ca presa nu scrie nimic! Sunt atleti si tenismeni care au plecat din tara din cauza conducatorilor de club, exista antrenori care au plecat, exista atatea si atatea dar autoritatile nu vad acest lucru. Domnule prefect sunteti reprezentantul Guvernului in teritoriu. Directia pentru Sport si Tineret si Clubul Municipal Zalau sunt cluburi departamentale. De ce nu se face nimic? Sunt cateva semne de intrebare care trebuie sa le aiba in primul rand prefectul si cei de la Inspectoratul Scolar care se ocupa de ceea ce inseamna sportul in mediul prescolar si scolar.
Asa director, asa gala !
Odata pe an se baga astia de DJTSin seama facand un clasament penibil nebagat in seama de nimeni infara de ei. La competitii nu-i vezi de trei ori intr-un an,iar Cupa vailor e o bataie dejoc si de bani ce o bifeaza in 2-3ore fara valoare nici zero.. Nici bagatori de seama nu sunt ,desi au salarii mari pt a juca JOCURI DE NOROC 5-6ore pe zi. NIMENI NU-I INTREABA DE SANATATE. NESIMTIRE MULTA PE BANII NOSTRI !!!!!!RUSINICA…….!!!!
pentru ‘Intrebare’ nu crezi ca ar fi mai bine in loc sa critici sa postezi ceva idei constructive ca ce scrii tu aici le stim cu toti .!!!!