Judecătoria Cluj a continuat vineri, printr-un nou termen, procesul în care un nefericit pacient din Zalău l-a acţionat în judecată pe medicul Bogdan Popovici din Cluj-Napoca, pentru malpraxis (eroarea profesională săvârşită în exercitarea actului medical) cu audierea unor cadre medicale implicate în caz şi a soţiei victimei. Femeia a relatat în faţa completului de judecată calvarul bărbatului, salvat se pare de chirurgii maghiari, timp în care medicii clujeni şi-au formulat apărarea cu date statistice. Medicul anestezist şi medicul asistent, care au făcut parte din echipa care l-a operat pe Dionisie D., în noiembrie 2009, când i-au extirpat un plămân după ce fusese trimis la Cluj de către Spitalul Judeţean Zalău cu diagnosticul de neoplasm pulmonar. În mod normal, aceste comprese ar trebui să fie uşor detectate în cazul în care se întâmplă ca ele să fie uitate în trupul pacientului în timpul unei intervenţii chirurgicale. Un alt medic, care a făcut parte din echipa care l-a operat pe zălăuan, a declarat în faţa instanţei de judecată că pentru a putea fi detectate mai uşor, în eventualitatea unei erori umane, compresele utilizate la operaţii în străinătate sunt radioopace şi dotate cu un fir detectabil cu raze X, dar nu cunoaşte dacă la noi au fost introduse deja în folosinţă. Se pare că după intervenţia chirurgicală făcută de un profesor din Debreţin, ar fi existat şi „oferte de împăcare„ din partea medicului român, însă acest lucru rămâne doar la un stadiu declarativ, neputând fi probat.
La un pas de moarte din cauza septicemiei
Soţia victimei a mărturisit în faţa judecătorilor faptul că după operaţie, starea pacientului s-a agravat. Medicul l-ar tratat cu aroganţă, şi i-ar fi spus că din punct de vedere chirurgical totul este în ordine. După care l-a trimis la Clinica de Oncologie pentru tratament. Timp în care, în mod firesc, starea acestuia s-a agravat, infecţia s-a extins existând un risc major de septicemie (infecţie generalizată în sânge). După aproape un an de chin şi tratamente care erau destinate în mod normal unui diagnostic total diferit, luni de zile în care pacientul a fost supus chinurilor chimioterapiei, a scuipat sânge cu şi materie provenită din infecţie, a fost trimis de medicii clujeni să îşi trăiască ultimele săptămâni acasă, cu diagnosticul de cancer metastazat. Cu ultimele puteri, sfătuit de un medic bihorean care a realizat că ceva este în neregulă, pacientul a plecat la o clinică din Debreţin, Ungaria, lacolo unde medicii au descoperit pe loc grozăvia din trupul lui: o compresă chirurgicală folosită în mod obişnuit în blocul operator, uitată acolo şi care ar fi cauzat infecţia gravă din corpul bietului om. După ce i-au extras compresa uitată de medicii români, nenorocire care a dus la agravarea stării generale a zălăuanului, pacientul a început să-şi revină ca prin farmec. Compresa extrasă din corpul său este păstrată ca mijloc de probă, de către familia pacientului. Medicul clujean este acum somat de pacient să-i restituie cheltuielile de la clinica maghiară, însă acesta refuză, susţinând că nu există dovezi concludente care să ateste că această compresă a fost extrasă din corpul său şi că nu înţelege cum aceasta ar fi ajuns acolo. Medicul l-a acuzat pe zălăuan că vrea să profite de pe urma unei situaţii neadevărate şi că vrea să-şi cumpere casă pe banii lui.
Zălăuanul a slăbit peste 50 de kilograme în toată această perioadă de chin, ajungând să arate aproape ca un schelet. Ca şi când nu ar fi fost suficiente toate nenorocirile, zălăuanul s-a ales şi cu un diabet, pe fondul stresului se pare, fiind în acest moment insulino-dependent. Însă până la finalizarea procesului şi rămânerea definitivă a sentinţei, medicul clujean beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.
Nu cumva macelarul ala este cel poreclit dr.Mengele de la Leon Daniello?!
[…] Citește întregul material, pe magazinsalajean.ro […]