Trafic rutier îngreunat de ninsoare în tot Sălajul

 

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii dificile pe toate drumurile din Sălaj, din cauza ninsorii care s-a abătut încă de marţi seara peste judeţ. Deşi deocamdată nu au fost înregistrate artere de circulaţie blocate, doi şoferi au cerut ajutor la numărul unic 112, în cursul nopţii, după ce autoturismele pe care le conduceau au părăsit carosabil şi au ajuns în şanţ.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că accidentele au fost fără victime, unul fiind înregistrat în zona Cehu Silvaniei, iar celălalt – lângă Şimleu Silvaniei.

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Zalău, Mircea Crişan, a declarat că toate utilajele din dotarea secţiei au fost mobilizate pe trasee, imediat după începerea ninsorii, dar cum aceasta este abundentă şi deasă, pe unele drumuri mai este încă zăpadă afânată. „A început să ningă pe la ora 19 aseară (marţi, n.r.), s-a oprit pentru puţin timp pe la ora 4 azi noapte, iar apoi a început din nou. Am scos toate utilajele la deszăpezire, dar cum trec, nu durează mult şi carosabilul iar este cu zăpadă, încât trebuie să trecem de mai multe ori pe aceleaşi porţiuni. Pe unele tronsoane, din această cauză, mai este zăpadă afânată. Se circulă greu, în condiţii de iarnă, pe toate drumurile din judeţ”, a declarat Mircea Crişan.

Potrivit şefului Secţiei de Drumuri Naţionale Zalău, pentru deszăpezire, pe drumuri se împrăştie sare şi nisip, întrucât temperaturile nu au scăzut atât de mult încât să trebuiască acţionat cu clorură de calciu şi nici nu s-a înregistrat polei. „Cel mai frig a fost astă-noapte, am avut zone în Sălaj unde s-au înregistrat -6 grade Celsius. Totuşi, nu a trebuit să dăm cu clorură de calciu şi nici n-a fost polei. Să vedem cum vor fi temperaturile în perioada următoare, am înţeles că se răceşte vremea”, a declarat Mircea Crişan.

Potrivit acestuia, se insistă în special pe menţinerea sub control a traseelor dificile din judeţ, acestea fiind şi rutele de legătură între Sălaj şi judeţele limitrofe. Astfel, cele mai problematice zone sunt Munţii Meseş – aproximativ 17 kilometri din drumul E81, care face legătura între Sălaj şi Cluj, culmea Mesteacănului – la limita judeţului cu Maramureş, pe Valea Someşului – înspre Dej şi pe DN1H, care face legătura între Sălaj şi Bihor.

9 Thoughts to “Trafic rutier îngreunat de ninsoare în tot Sălajul”

  1. Anonim

    AN SALAJ AI CEVA NORMAL CUM A DAT UNPIC DE ZAPADA NE CACAM PE NOI . DAR OARE CE ATI ASTEPTAT AN LUNA DECEMBRIE SA VINA VARA?IDIOTILOR PE CARE VA DOARE AN CUR DE NOI ASTIA CARE ZI DE ZI TREBUIE SA VENIM LA MUNCA CU MASINILE SI SA ADUCEM COPII LA SCOALA .RUSINE SA VA FIE

  2. Anonim

    AUZIL PA CRISAN DRUMURI CURATE BAAAAA DA BINE MAI MINTI VINO AN TEREN SI VEZI CAT DE CURATE SUNT INTRE JIBOU SOMES ODORHEI SI JIBOU NAPRADEA NU S-A PUS NISIP CU SARE AU TRAS DOAR CU LAMA SI ATIT

  3. anonim

    vino sa vezi starea drumurilor in GARBOU -Solomon-Bezded -Calacea ,primarul nostru nu-l intereseaza starea drumurilor ci numai starea CURVELOR din sat,Pe verificate cine nu crede

  4. Anonim

    PA EL SI PA MAMA LUI CA VOI L-ATI ALES

  5. FONDURI NERAMBURSABILE UE

    2013 este anul in care Fondurile Europene NERAMBURSABILE se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

  6. Valer

    In Zalău, Capalnasiu si gasca lui de liberali își bat joc de noi si de banii noștri , ai firmelor si ai contribuabililor simpli. Deszapezirea e un mare fiasco !!!!!! Dar pe o suma de bani mare, mare !!!!!

  7. Valer

    In Zalău, Capalnasiu si gasca lui de liberali își bat joc de noi si de banii noștri , ai firmelor si ai contribuabililor simpli. Deszapezirea e un mare fiasco !!!!!! Dar pe o suma de bani mare!!!

  8. Anonim

    Dar de cele 10 accidente de la Cehu care au avut loc in decursul zilelor de Duminica-Luni nu spuneti nimic, nici de masina de deszapezire care a intrat in stalp in Cehu-Silvaniei? Faceti un tur de Salaj si informati-l voi pe Crisan despre starea drumurilor, ca pe hartie totul e ca vara.

  9. CULTIVAREA CIUPERCILOR

    Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 80 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/MP pe an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de peste 23.000 euro pe an. Detalii pe : cultivareaciupercilor.ro

Leave a Comment