Traficul rutier s-a desfăşurat vineri în condiţii de iarnă pe drumurile din Sălaj, din cauza ninsorilor căzute în judeţ. Cele mai dificile porţiuni au fost pe DN1H, care face legătura între Sălaj şi Bihor, pe DN1C, peste culmea Mesteacănului, la limita judeţului cu Maramureş, şi pe culmea Munţilor Meseş, pe drumul E81, care face legătura între Sălaj şi Cluj.
Inginerul şef al Secţiei Drumuri Naţionale Zalău, Ioan Chiş, a declarat că toate utilajele au fost mobilizate pe trasee încă de la primele ore ale dimineţii. „A început să ningă dimineaţă la ora 6 şi am scos imediat utilajele pe trasee. Până acum nu am întâmpinat probleme în judeţ”, a declarat Ioan Chiş.
Potrivit sursei citate, odată ce începe sezonul rece, şoferii nu trebuie să iasă în trafic dacă nu au maşinile pregătite de iarnă, cu anvelope specifice şi săculeţi de nisip. Pe carosabil s-a împrăştiat vineri sare, nisip, dar şi clorură de calciu, întrucât este mai eficientă decât sarea la temperaturi scăzute. În acest sens, pe culmea Munţilor Meseş funcţionează o staţie de clorinare.
În această iarnă, pe cei peste 270 de kilometri de drumuri naţionale din Sălaj acţionează pentru deszăpezire 22 de răspânditoare de material antiderapant prevăzute cu lamă, cinci utilaje unimog cu răspânditor şi lamă, opt încărcătoare, două utilaje caterpilar cu lamă, un autogreder şi un tractor. Pentru situaţii deosebite, în parcul auto al Secţiei Drumuri Naţionale Zalău există două remorchere şi o macara.
În privinţa drumurilor judeţene, acţiunile de deszăpezire trebuie efectuate de către primării, pe un total de 624 de kilometri de carosabil.
În Zalău, încă de la căderea primilor fulgi, echipajele SC Citadin SRL au intervenit pentru a curăţa carosabilul. Purtătorul de cuvânt al firmei respective, Paul Maghiu, a declarat că au fost trimişi în teren 60 de angajaţi şi 14 utilaje, vineri, până la orele amiezii fiindă împrăştiată o cantitate de 70-80 de tone de material antiderapant. „Suntem blindaţi pentru acest week-end cu 600 de tone de sare şi nisip”, a asigurat vineri Paul Maghiu.
Potrivit acestuia, în Zalău, prioritară a fost deszăpezirea ieşirilor din oraş, a acceselor către Spitalul Judeţean de Urgenţă şi către unităţile de învăţământ, precum şi a bulevardului Mihai Viteazul.