TenarisSilcotub continuă programele de educație tehnică: Prima grupă de elevi de clasa a XI-a din Sălaj a absolvit Programul Tehnic Roberto Rocca

TenarisSilcotub, cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, continuă implicarea în comunitate printr-un nou program de educație complementară, Programul Tehnic Roberto Rocca de învățare non-formală, dedicat elevilor din clasa a XI-a de la liceele tehnice, drept activitate suplimentară după școală.

„Promovăm un tip diferit de învățare axat pe investigație și experimentare, cu reprezentarea concretă a principiilor de matematică și fizică în viața de zi cu zi. În plus, familiarizăm participanții cu conceptele de bază ale sănătății și securității în muncă și protecției mediului, valori importante pentru mediul industrial actual. Feedbackul elevilor ne confirmă că prin acest program contribuim la dezvoltarea lor spre o carieră tehnică”, a declarat Codruța Hodrea, Manager Relația cu Comunitatea.

Programul Tehnic Roberto Rocca, alături de programul de burse pentru liceeni și programul de practică industrială derulate de TenarisSilcotub, sunt menite să susțină elevii pasionați de domeniul tehnic din comunitate, să completeze cunoștințele pe care aceștia le primesc în școală și să coreleze educația formală cu realitățile vieții profesionale. Prima grupă de absolvenți ai programului a inclus elevi din clasa a XI-a de la patru licee tehnice partenere din județul Sălaj, interesați să urmeze o carieră tehnică.

„Mi-a plăcut foarte mult programul. Încă de la început am avut ocazia să învățăm într-un mod unic, și anume făcând experimente și testând teoriile din fizică și matematică. Modul de predare a a fost unul foarte interactiv, iar discuțiile cu profesorii au fost prietenoase și deschise. Am învățat multe și despre protecția mediului, iar acum știu cum să reciclez responsabil. Cu siguranță tot ce am învățat în acest program, voi putea pune în practică”, a spus David, participant la program. „Am colaborat excelent cu ceilalți membri ai echipei, iar tutorii mereu ne-au susținut și ne-au ajutat cu sfaturi și explicații. Cred, de asemenea, că programul m-a ajutat să înțeleg mai bine ce vreau să fac din punct de vedere profesional. Aș recomanda tuturor elevilor acest program pentru că îți oferă o nouă perspectivă asupra muncii în acest domeniu”, completează colegul său, Sebastian.

 

Absolvenții, premiați în cadrul unui concurs de proiecte

 

În cadrul ceremoniei de absolvire, în data de 20 iunie, participanților la program li s-a dat ocazia să participe la un concurs de proiecte tehnice. Patru echipe și-au prezentat proiectele cu principiile de matematică și fizică aplicate: un model de casă inteligentă, un pod hidraulic cu iluminare prin energie eoliană, un mini-distribuitor industrial și un laser de măsurare a înălțimii. Juriul a desemnat câștigătoare echipa care a ales să construiască macheta de pod hidraulic cu iluminare prin energie eoliană.

Pentru mai multe informații despre TenarisSilcotub, urmăriți paginile TenarisSilcotub de Facebook și Instagram.

Leave a Comment