Taximetriştii zălăuani îşi iau adio de la şlapi, pantaloni scurţi şi maiou

Taximetriştii din municipiul Zalău sunt obligaţi să aibă  o ţinută decentă în timpul orelor de serviciu: pantofi, pantaloni lungi, cămaşă sau tricou. Noile reguli privind ţinuta obligatorie sunt cuprinse într-un proiect de hotărâre, care urmează să fie supus aprobării consilierilor locali în cadrul şedinţei de Consiliu Local (CL) de joi – 29 august. Potrivit proiectului, privind completarea regulamentului privind organizarea şi funcţionarea serviciului public de transport în regim de taxi pe raza municipiului Zalău”, nu este admisă ţinuta cu slapi, pantaloni scurţi şi maiou în rândul taximetriştilor, iar comportamentul trebuie să fie civilizat şi preventiv în relaţia cu clientul, respectând conduita de bună practică. De asemenea, printre regulile pe care taximetriştii trebuie să le respecte, se numără: deţinerea atestatului pregătirii profesionale, valabil pe care trebuie să îl prezinte la solicitarea organelor de control; să nu refuze clientul în efectuarea unei curse în interiorul localităţii şi să respecte solicitările acestuia; să elibereze bonul clientului la finalul cursei; să nu pretindă ca plată pentru prestaţia efectuată decât suma prevăzută pe bonul eliberat clientului; să nu se angajeze în transportul unui client aflat în stare de ebrietate; să nu transporte bagaje sau bunuri care să nu permită închiderea portbagajului, portierelor şi a geamurilor; să nu transporte clienţi pe bancheta din faţă decât în cazul în care atenţionează, în prealabil, că au obligaţia să poarte centură de siguranţă; să nu fumeze şi să nu utilizeze mijloace audio sau video fără acordul clientului.

Numărul maxim de autorizaţii – 278

Conform referatului proiectului de hotărâre, în ultima perioadă la Primăria municipiului Zalău, au fost depuse trei solicitări pentru eliberarea autorizaţiilor de taxi. Conform Legii 38-2003 privind transportul în regim de taxi, numărul de autorizaţii stabilit a se atribui va fi de maximum 4 la 1.000 de locuitori ai localităţii de autorizare. La 1 iulie 2018, conform datelor furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Sălaj, numărul locuitorilor în municipiu a fost de 69.476 de locuitori. Astfel, la populaţia precizată numărul maxim de autorizaţii de taxi care revin, conform legii, este de 278.  Noul regulament cuprinde şi aspecte cu privire la: autorizarea şi efectuarea transportului public în regim de taxi, dotarea autovehiculelor, activitatea de dispecerat, locuri de aşteptare etc.

Staţiile şi locurile de aşteptare taxi în municipiu

În municipiul Zalău sunt 17 staţii şi locuri de aşteptare taxi, după cum urmează: strada Avram Iancu, vis-a-vis de complexul alimentar – cinci locuri; Piaţa Iuliu Mnaiu , în faţa clădirii Transilvania – 15 locuri; strada Unirii în faţa hotelului ”Porolissum” – trei locuri; bulevardul Mihai Viteazul în faţa magazinul Nazaret – zece locuri; bulevardul Mihai Viteazul, în faţa blocului B120- zece locuri; strada Armoniei – Şcoala Gimnazială ”Iuliu Maniu” – cinci locuri; bulevardul Mihai Viteazul, zona Astralis – cinci locuri; strada Simion Bărnuţiu, parcarea de la intersecţia cu strada General Dragalina – cinci locuri; strada Simion Bărnuţiu, vis-a-vis de blocul A4 – 25 locuri; strada Voievod Gelu vis-a-vis de benzinăria Mol – cinci locuri; strada Porolissum vis-a- vis de Şcoala Gimnazială ”Porolissum” -cinci locuri; strada 22 Decembrie – Casa Municipală de Cultură – trei locuri; strada Traian lângă Universitatea Tehnică Cluj filiala Sălaj – trei locuri; Ortelec – cinci locuri, strada Gheorghe Doja, lângă parcul Brădet – patru locuri; parcarea Sala Sporturilor – cinci locuri şi parcarea din Piaţa agroalimentară centrală – cinci locuri.

9 Thoughts to “Taximetriştii zălăuani îşi iau adio de la şlapi, pantaloni scurţi şi maiou”

  1. Anonim

    Da ar trebui si obligati la un nr de ore in cursa…dimineata astepti 30 de minute sa vina o masina…ca domnii nu se sinchisesc sa iasa pe traseu ca nu e rentabil…in weekend nu sunt masini ca e weekend…si atunci de ce mai au autorizatie …sa se retraga si sa fie distribuita celui care chiar are nevoie de un job.

    1. ANONIM

      DACA NU AI HABAR….. NU FACE COMENTARII !!!!

      1. ANONIM

        NU EXISTA FIRMA DE TAXI IN ZALAU LA CARE TIMPUL DE ASTEPTARE ESTE DE 30 MINUTE…. DAR CA DE OBICEI SE EXAGEREAZA PESTE TOT SI PESTE MASURA…..

        1. ANONIM

          de craciun nu ai vrea sa fie toti taximetristi pe traseu ( 278 la numar ) ca sa fie bine ca doar au nevoie de job….. dar tu care lucrezi probabil pe un post de bugetar ai nevoie de zile libere ca mai multe si program de lucru normal de 8 ore si vinerea zi scurta??? CORECT???

  2. Anonim

    Voi sunteti nebuni, cum sa nu foloseasca aparatira electronica numai cu acordul clientului, ce ar insemna ca pilotii sa nu foloseasca aparatura electronica numai cu acordul pasagerilor.
    Daca are trei clienti in taxi cu pretentii diferite ce face?
    Consiliul local o gasca de prosti impreuna cu cine v-au votat.

  3. Toma Mariana

    Ar trebui sa se impuna si sa se verifice si curatenia taxiurilor. Sunt in Zalau taxiuri si taximetristi care miros ingrozitor. Sigur si clientii pot cere asta, dar dupa ce ai urcat in taxi parca iti este rusine sa-i spui taximetrustului ca refuzi cursa deoarece miroase urat in masina, sau ca el este nespalat.

  4. Anonim

    Ohoooo….si cati clinti sunt nespalati…fara numar

  5. Anonim

    De 30 ani se permite traficarea licențelor. Aici ar trebui sa se lucreze un pic, mai ales ca o licență de taxi se vinde și cu 8.000 – 10.000 euro. Și se mai plâng taximetriști ca nu merita

    1. Anonim

      Licentele de taxi au fost introduse in Romania in anul 2002 .În New York, o licență de taxi sare de un milion de dolari. Boston, șapte sute de mii, Philadelphia patru sute de mii. În Franța vreo două sute de mii de euro. La noi, fiind țară de pârliți, o licență costă vreo cinci mii de euro, dacă suni băieții care le vând pe net și negociezi cu ei.

Leave a Comment