Odată cu venirea sărbătorilor, apetitul celor mai mulți crește, iar bunătățile atent pregătite pot reprezenta o adevărată provocare pentru gurmanzi. Mesele îmbelșugate cu numeroasele preparate trebuie consumate cu atenție și în cantități moderate, pentru a evita anumite probleme asupra sănătății. Fie că e vorba de miel, drob, ouă vopsite, cozonaci și multe altele, toate acestea consumate în cantități prea mari pot avea efecte negative asupra sistemului digestiv.
Ceva mai sensibili sunt cei ce au ținut post și nu au consumat o perioadă mai îndelungată preparatele din carne, lactate și ouă. Odată cu prima zi de Paște, revenirea la consumul acestor produse trebuie să fie una moderată. Potrivit specialiștilor, cantitatea de preparate recomandată pentru consum trebuie să fie una cât se poate de echilibrată. O atenție deosebită trebuie acordată cărnii de miel. Spre deosebire de alte mâncăruri, aceasta este mult mai greu de digerat.
Astfel, cu ocazia acestor sărbători, pentru a evita probleme de sănătate, este recomandată o masă echilibrată. Orice aliment trebuie degustat, dar cu o atenție sporită în ceea ce privește cantitatea. Mai mult, pentru a avea parte de un meniu sățios și chiar sănătos, legumele proaspete sunt binevenite în combinație cu drobul de miel, pentru a ajuta digestia. Cu atât mai mult, pentru a fi feriți de eventuale probleme, pauzele dintre mese sunt mai mult decât indicate. În acest fel, sistemul digestiv se odihnește.