Cu toate că mai sunt doar câteva zile până la începerea sezonului rece, 15 octombrie, în patru unităţi de învăţământ din municipiul Zalău nu fi va căldură. Motivul? În trei unităţi, societăţile care se ocupă cu lucrările de amenajare şi dotare a centralelor termice se mişcă destul de lent, iar într-o alta lucrările au fost blocate din cauza unei contestaţii.
Situaţia privind lucrările pentru montarea centralelor termice pe gaz în unităţile de învăţământ din municipiu a fost prezentată miercuri, 8 octombrie, de primarul Radu Căpîlnaşiu, în cadrul unei conferinţe de presă. Cele patru unităţi de învăţământ în care nu se va putea da drumul la căldură, până la începerea oficială a sezonului rece, sunt: Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai”, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” şi Liceul Tehnologic „Voievod Gelu”. În primele trei unităţi de învăţământ precizate lucrările sunt realizate în proporţie de 10-30 la sută şi sunt executate de o societate comercială din Craiova care a câştigat licitaţia, iar în cazul Liceului Tehnologic „Voievod Gelu” lucrările nici nu au început din cauza unei contestaţii depuse de o firmă din Bucureşti, contestaţie care până în prezent nu a fost analizată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi nici nu s-a stabilit executantul. În opinia edilului, o soluţie alternativă, de urgenţă, la unitatea de învăţământ precizată unde nu au demarat lucrările ar fi încălzirea cu calorifere electrice. De asemenea, în cazul celorlalte trei unităţi de învăţământ amintite, unde lucrările sunt realizate în proporţie de maximum 30 la sută reprezentanţii Primăriei au programt în cursul acestei săptămâni o întâlnire cu firma executantă pentru a vedea ce se întâmplă.
Potrivit primarului municipiului Zalău, începând de săptămâna viitoare, în toate grădiniţele din oraş se vor realiza probe de căldură, lucrările fiind finalizate, iar în restul unităţilor de învăţământ, cu excepţia celor patru, elevii vor beneficia de căldură până cel târziu la finalul lunii.
Reamintim că, odată cu închiderea Uzinei Electrice – principalul furnizor de energie termică din municipiu, 46 de instituţii aflate în subordinea Primăriei Zalău (majoritatea şcoli şi grădiniţe) şi agenţi economici, precum şi proprietarii din 195 de apartamente au rămas fără agent termic şi apă caldă. Costul montării centralelor, mai precis valoarea investiţiei, este de 6.050.000 de lei – fără TVA. Montarea acestor centrale în unităţile subordonate Primăriei înseamnă implict şi costuri mai reduse, cu aproximativ 40 la sută.
demisia gunoiule
Romania lucrului bine facut
Mereu acest primarus este DEFAZAT.
Un incompetent , un las, un slugarnic.
PANA CAND?
Sa va ia dracu pe toti cei responsabili de situatie, de la primar la director de scoala…
Oferta serioasa de locuri de munca! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! Am trimis deja si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: mirajulnaturii@gmail.com
Primarii astia se intrec sa faca economie: asta din Zalau la caldura, cel din Jibou la…lumina! Ca pe vremea lui Ceau”… Jos cu ei in 2016!
E ceva normal daca puneti directori incompetenti dupa ce afost director 13 ani la API si nu a facut nimic pentru liceu ,pe cel cea facut in 5 ani ce se vede la API la-ti dat afara si ati numit acelas domn ce sa plimbat pe la toate partidele sa prinda ,functia’ acuma o sa sufere elevi din cauza unor ,comunisti’ fosti membri PCR