Zălăuanii, proprietari de autoturisme, care vor să scape de grija amenzilor pentru parcare pot alege soluţia „abonamentul”. Este cea mai sigură variantă prin care şoferii zălăuani sau cei care ajung în Zalău pot să-şi parcheze autoturismele în toate parcările publice cu plată din municipiu. În funcţie de buget şi nevoi, proprietarii de autoturisme pot opta pentru un abonament cu valabilitatea de o lună, trei luni, şase luni, respectiv un an. Abonamentele precizate se pot realiza la punctul de lucru de la Direcţia Generală Administraţia Domeniului Public, aflată în suborninea Primăriei Municipiului Zalău, situat în centrul oraşului la parterul clădirii Transilvania. Cei interesaţi de un astfel de abonament trebuie să se prezinte la punctul de lucru precizat, cu certificatul de înmatriculare al autoturismului, permisul de conducere şi actul de identitate. Preţul unui abonament de parcare pentru o lună este de 35 de lei, pentru trei luni – 75 de lei, pentru şase luni – 130 de lei, iar preţul abonamentului întocmit cu un termen de valabilitate de un an este de 225 de lei.
În cazul în care proprietarul unui autoturism şi-a făcut abonament de parcare pentru un vehicul pe care l-a vândut, şi şi-a achiziţionat un altul, poate prelungi valabilitatea actului care atestă dreptul la parcare în baza unei cereri tip de modificare. Aceasta se completează la punctul de lucru precizat, iar abonamentul de parcare pentru noul autoturism este valabil până la expirare.
Soluţia care te scapă de amendă
În opinia mai multor zălăuani, abonamentul de parcare este varianta sigură care-i salvează pe şoferi de amenzi. „E bun un astfel de abonament având în vedere faptul că până te duci să cumperi un tichet de parcare, în două-trei minute maxim, te trezeşti cu amenda pe parbriz. Degeaba le explici că ai fost să-ţi iei tichet de parcare, ca un doi îţi pun amenda şi se duc. N-ai nici un drept de apel! Amenda trebuie plătită! Aşa, dacă ai abonament poţi parca liniştit maşina într-o parcare cu plată”, a declarat un zălăuan care de-a lungul timpului a fost sancţionat din cauza parcărilor.
Pana la urma „solutia” se afla tot la platitorii de impozite. Cei platiti sa gaseasca solutii nu o fac, cu toate ca sunt sub ochii lor. Exemplu – se pot instala bariere in parcari si automate pentru plata la iesire, cu o perioada de gratie de 15-20 de minute. Ce spuneti?
Nu ma astept la o imbunatatire a situatiei, asa cum nu ma astept la o imbunatatire si in cazul sistemului de gestionare inteligenta a traficului, in care tot soferii sunt invitati s gaseasca solutii, adica rabdarea. Rabdarea cu incompetenta autoritatilor. Pana cand?
De ce trebuie permisul de conducere si actul de identitate? Un autoturism poate fi condus si parcat de toti membrii familiei care poseda permis de conducere si care au fiecare act de identitate diferit! La ce foloseste datele de la momentul obtinerii abonamentului cu cele de la momentul parcarii effective?
balarii !!! mai bine iti lasi masina in afara parc rii, caci orcum nu te amendeaza nimeni. Cei de la politia rutiera se trag pe cur, iar cei de la politia locala nu au ooameni destui, si